Крунић поново или трећа срећа Жижовића

Дарко Пашагић
Крунић поново или трећа срећа Жижовића

БАЊАЛУКА - Дерби 17. кола Премијер лиге БиХ, који ће сутра на Градском стадиону одиграти Борац и Зрињски биће занимљив не само због борбе за сами врх табеле, већ и због тога што ће то бити трећи окршај два млада фудбалска стручњака ове сезоне.

Један наспрам другог поново ће се наћи Бранислав Крунић и Младен Жижовић, а у претходна два много успјешнији је био стратег Борца, који је ове сезоне савладао Радник у Бијељини са 2:1 и у Бањалуци (2:0).

Сада ће покушати да нанесе и трећи пораз некадашњем саиграчу Младену Жижовићу, коме ће ово бити деби на на клупи Зрињског. Биће ово прва Крунићева утакмица на клупи Борца откако му је прије два дана продужен уговор на још једну годину и сада ће на кормилу Бањалучана остати до љета 2021. године.

- Двије побједе против мог некадашњег саиграча из Борца не морају ништа да значе. Један другог добро познајемо и док смо заједно играли сјајно смо се надопуњавали и одлично сарађивали на терену. Зато вјерујем да сутра не може да буде неких великих изненађења у поставци игре, јер слично размишљамо. Сматрам да смо у благој предности, јер са овом екипом радим пола године, док је Жижовић Зрињски преузео прије неколико дана и за тако кратко вријеме веома је тешко похватати све конце - нагласио је Крунић, који у овом сусрету може да рачуна на све расположиве снаге, осим на већ дуже вријеме повријеђеног Александра Субића.

Жижовић је скоро послије двије и по године на кормилу Бијељинаца, по многима неочекивано, сјео на клупу Зрињског, чији је дрес носио скоро седам година. 

- Свјестан сам одговорности коју сам преузео доласком на мјесто тренера Зрињског, јер у овом клубу увијек имају највише амбиције. Немам баш много среће са својим некадашњим саиграчем Крунићем ове сезоне, али мислим да ће сутра томе доћи крај. Борац јесте направио добру увертиру пред овај сусрет серијом одличних резултата, али и ми смо ових неколико дана од мог доласка искористили да се консолидујемо. Ако одиграмо онако како очекујем од играча сигурно ћемо остварити позитиван резултат. За тим ће конкурисати сви играчи, иако смо доскора имали неколико повријеђених. На срећу, пауза је добро искоришћена и сви су се опоравили - рекао је Жижовић.
 

“Глас “ дијели улазнице

“Глас Српске” ће, као и за претходне домаће утакмице Борца, ове сезоне понови дијелити улазнице, овог пута за сутрашњи меч, на Градском стадиону од 16 часова против Зрињског. Наши најбржи читаоци, који данас послије 10 часова позову на број 051/342-920 биће у прилици да добију три улазнице за западну и три за источну трибину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана