Krunić ponovo ili treća sreća Žižovića

Darko Pašagić
Krunić ponovo ili treća sreća Žižovića

BANjALUKA - Derbi 17. kola Premijer lige BiH, koji će sutra na Gradskom stadionu odigrati Borac i Zrinjski biće zanimljiv ne samo zbog borbe za sami vrh tabele, već i zbog toga što će to biti treći okršaj dva mlada fudbalska stručnjaka ove sezone.

Jedan naspram drugog ponovo će se naći Branislav Krunić i Mladen Žižović, a u prethodna dva mnogo uspješniji je bio strateg Borca, koji je ove sezone savladao Radnik u Bijeljini sa 2:1 i u Banjaluci (2:0).

Sada će pokušati da nanese i treći poraz nekadašnjem saigraču Mladenu Žižoviću, kome će ovo biti debi na na klupi Zrinjskog. Biće ovo prva Krunićeva utakmica na klupi Borca otkako mu je prije dva dana produžen ugovor na još jednu godinu i sada će na kormilu Banjalučana ostati do ljeta 2021. godine.

- Dvije pobjede protiv mog nekadašnjeg saigrača iz Borca ne moraju ništa da znače. Jedan drugog dobro poznajemo i dok smo zajedno igrali sjajno smo se nadopunjavali i odlično sarađivali na terenu. Zato vjerujem da sutra ne može da bude nekih velikih iznenađenja u postavci igre, jer slično razmišljamo. Smatram da smo u blagoj prednosti, jer sa ovom ekipom radim pola godine, dok je Žižović Zrinjski preuzeo prije nekoliko dana i za tako kratko vrijeme veoma je teško pohvatati sve konce - naglasio je Krunić, koji u ovom susretu može da računa na sve raspoložive snage, osim na već duže vrijeme povrijeđenog Aleksandra Subića.

Žižović je skoro poslije dvije i po godine na kormilu Bijeljinaca, po mnogima neočekivano, sjeo na klupu Zrinjskog, čiji je dres nosio skoro sedam godina. 

- Svjestan sam odgovornosti koju sam preuzeo dolaskom na mjesto trenera Zrinjskog, jer u ovom klubu uvijek imaju najviše ambicije. Nemam baš mnogo sreće sa svojim nekadašnjim saigračem Krunićem ove sezone, ali mislim da će sutra tome doći kraj. Borac jeste napravio dobru uvertiru pred ovaj susret serijom odličnih rezultata, ali i mi smo ovih nekoliko dana od mog dolaska iskoristili da se konsolidujemo. Ako odigramo onako kako očekujem od igrača sigurno ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Za tim će konkurisati svi igrači, iako smo doskora imali nekoliko povrijeđenih. Na sreću, pauza je dobro iskorišćena i svi su se oporavili - rekao je Žižović.
 

“Glas “ dijeli ulaznice

“Glas Srpske” će, kao i za prethodne domaće utakmice Borca, ove sezone ponovi dijeliti ulaznice, ovog puta za sutrašnji meč, na Gradskom stadionu od 16 časova protiv Zrinjskog. Naši najbrži čitaoci, koji danas poslije 10 časova pozovu na broj 051/342-920 biće u prilici da dobiju tri ulaznice za zapadnu i tri za istočnu tribinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana