Кајкут у Зрињском

Дарко Пашагић
Кајкут у Зрињском

Бањалука - Фудбалери Крупе у наставку сезоне биће ослабљени, јер је искусни нападач Саша Кајкут са клубом споразумно раскинуо сарадњу и каријеру би требало да настави у актуелном шампиону БиХ, Зрињском.

- Послије контролне утакмице два тима Крупе Кајкут се поздравио са сада већ бившим саиграчима, узео исписницу и каријеру ће наставити у актуелном шампиону БиХ. Све је испало помало неочекивано, јер смо на њега рачунали у наставку сезоне - нагласио је шеф стручног штаба Крупе Слободан Старчевић.

Кајкут је у Крупу дошао 8. септембра 2016. године и дебитовао у деветом колу против Зрињског. За дебитанта у елити одиграо је осам утакмица, четири као стартер и четири као "резервиста", те један Куп сусрет и постигао пет голова.

- Договорио сам све и ускоро ћу потписати уговор на годину и по. Са Крупом сам се разишао пријатељски, а руководству сада већ бившег клуба сам захвалан на свему што су за мене урадили у претходном периоду. Да није било Крупе не бих остварио трансфер у Зрињски. Ово је нови изазов за мене и мотив ми је да са Мостарцима стигнем до титуле - рекао је Кајкут.

Каријеру је започео у бањалучком Борцу из којег је отишао у Козару из Градишке, затим је играо за Карловац 1919, Задар и Поморац у Хрватској, те Шериф Тираспољ у Молдавији. Вратио се 2008. у Борац, потом отишао у Баку из Азербејџана, поново се вратио на Градски стадион, а потом још једном отишао у Баку и поново се вратио 2012. године међу "црвено-плаве". Потом је играо за зенички Челик, Јужну Кину, грчке клубове Керкиру и Верију, одакле је дошао у Крупу.

- Његово искуство је много значило нашој екипи, али вјерујем да се то неће баш толико одразити у наставку сезоне. Осим Кајкута клуб је нешто раније напустио Душан Мијић, који је такође узео исписницу. Елвир Кољић, Ајдин Реџић и Алексдандар Вукотић још увијек тренирају са нама и још ништа није ријешено у вези са њиховим одласцима - наставио је Старчевић.

У контролној утакмици играчи Крупе играли су подијељени у двије екипе, а "жути" су савладали "плаве са 2:0 головима Озрена Перића и Зорана Милутиновића.

- Видјела се велика жеља и хтијење, а то је најважније. Имали смо напорне физичке припреме у протеклих седам дана. Ноге су још тешке и сигурно је да ће из дана у дан то бити још боље. Пред нама је још седам дана до одласка на припреме у Македонију и так период морамо добро искористити. Најважније је да имамо нормалне услове за рад, јер је терен захваљујући предузећу "Еко Еуро тим" очишћен од снијега и на њему се може нормално тренирати - истакао је Старчевић.

За суботу је планирана прва званична контролна утакмица у склопу ових припрема.

- Противник ће нам у Крупи на Врбасу бити прволигаш Српске Рудар Приједор. Дан касније крећемо на припреме на Охридско језеро. Полазак је планиран за недјељу рано ујутро. Навече стижемо у Лесковац, гдје ћемо преноћити, а понедјељак ујутро настављамо пут ка Македонији, гдје остајемо до 12. фебруара - додао је Старчевић.

Појачања

У овом прелазном року нови члан Крупе постао је нападач прволигаша ФБиХ, Чапљине Салко Јазвин.

- Претходних дана нам се прикључио двојац из бијелопољског Јединства, крилни везни Армин Калић и везни Ирфан Шахман, који би ако све буде у реду у наредним данима требало да потпишу уговоре - рекао је Старчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана