Kajkut u Zrinjskom

Darko Pašagić
Kajkut u Zrinjskom

Banjaluka - Fudbaleri Krupe u nastavku sezone biće oslabljeni, jer je iskusni napadač Saša Kajkut sa klubom sporazumno raskinuo saradnju i karijeru bi trebalo da nastavi u aktuelnom šampionu BiH, Zrinjskom.

- Poslije kontrolne utakmice dva tima Krupe Kajkut se pozdravio sa sada već bivšim saigračima, uzeo ispisnicu i karijeru će nastaviti u aktuelnom šampionu BiH. Sve je ispalo pomalo neočekivano, jer smo na njega računali u nastavku sezone - naglasio je šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

Kajkut je u Krupu došao 8. septembra 2016. godine i debitovao u devetom kolu protiv Zrinjskog. Za debitanta u eliti odigrao je osam utakmica, četiri kao starter i četiri kao "rezervista", te jedan Kup susret i postigao pet golova.

- Dogovorio sam sve i uskoro ću potpisati ugovor na godinu i po. Sa Krupom sam se razišao prijateljski, a rukovodstvu sada već bivšeg kluba sam zahvalan na svemu što su za mene uradili u prethodnom periodu. Da nije bilo Krupe ne bih ostvario transfer u Zrinjski. Ovo je novi izazov za mene i motiv mi je da sa Mostarcima stignem do titule - rekao je Kajkut.

Karijeru je započeo u banjalučkom Borcu iz kojeg je otišao u Kozaru iz Gradiške, zatim je igrao za Karlovac 1919, Zadar i Pomorac u Hrvatskoj, te Šerif Tiraspolj u Moldaviji. Vratio se 2008. u Borac, potom otišao u Baku iz Azerbejdžana, ponovo se vratio na Gradski stadion, a potom još jednom otišao u Baku i ponovo se vratio 2012. godine među "crveno-plave". Potom je igrao za zenički Čelik, Južnu Kinu, grčke klubove Kerkiru i Veriju, odakle je došao u Krupu.

- Njegovo iskustvo je mnogo značilo našoj ekipi, ali vjerujem da se to neće baš toliko odraziti u nastavku sezone. Osim Kajkuta klub je nešto ranije napustio Dušan Mijić, koji je takođe uzeo ispisnicu. Elvir Koljić, Ajdin Redžić i Aleksdandar Vukotić još uvijek treniraju sa nama i još ništa nije riješeno u vezi sa njihovim odlascima - nastavio je Starčević.

U kontrolnoj utakmici igrači Krupe igrali su podijeljeni u dvije ekipe, a "žuti" su savladali "plave sa 2:0 golovima Ozrena Perića i Zorana Milutinovića.

- Vidjela se velika želja i htijenje, a to je najvažnije. Imali smo naporne fizičke pripreme u proteklih sedam dana. Noge su još teške i sigurno je da će iz dana u dan to biti još bolje. Pred nama je još sedam dana do odlaska na pripreme u Makedoniju i tak period moramo dobro iskoristiti. Najvažnije je da imamo normalne uslove za rad, jer je teren zahvaljujući preduzeću "Eko Euro tim" očišćen od snijega i na njemu se može normalno trenirati - istakao je Starčević.

Za subotu je planirana prva zvanična kontrolna utakmica u sklopu ovih priprema.

- Protivnik će nam u Krupi na Vrbasu biti prvoligaš Srpske Rudar Prijedor. Dan kasnije krećemo na pripreme na Ohridsko jezero. Polazak je planiran za nedjelju rano ujutro. Naveče stižemo u Leskovac, gdje ćemo prenoćiti, a ponedjeljak ujutro nastavljamo put ka Makedoniji, gdje ostajemo do 12. februara - dodao je Starčević.

Pojačanja

U ovom prelaznom roku novi član Krupe postao je napadač prvoligaša FBiH, Čapljine Salko Jazvin.

- Prethodnih dana nam se priključio dvojac iz bijelopoljskog Jedinstva, krilni vezni Armin Kalić i vezni Irfan Šahman, koji bi ako sve bude u redu u narednim danima trebalo da potpišu ugovore - rekao je Starčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana