Јово Лукић, нападач Борца : Најважније да сам разбио малер

Дарко Пашагић
Јово Лукић, нападач Борца : Најважније да сам разбио малер

БАЊАЛУКА - Нападач Борца Јово Лукић послије “сушних” припрема и премијерног првенственог меча против Младости у којима није успијевао да затресе противничку мрежу, коначно је дошао на своје и савладао противничког голмана.

Десило се то у 58. минуту дуела против Слободе, када је начео Тузлаке и тако олакшао свом тиму пут до друге побједе, која их је задржала на првом мјесту.

- На припремним утакмицама никако нисам успијевао да погодим мрежу и већ сам полако почео да бринем. Послије овог гола биће ми много лакше и очекујем да се мој голгетерским салдо веома брзо увећа - нагласио је Лукић.

Послије шута Алмедина Зиљкића, коју је кратко одбио голман Слободе Аднан Голубовић овај 22. годишњак се нашао на правом мјесту и послао лопту у мрежу.

- Том приликом ме Голубовић ненамјерно закачио по глави и то је знатно утицало на прославу мог гола. Штета, имао сам припремљену кореографију за прославу, али оставићемо је за други пут. Можда ми се посрећи већ сутра на “Грбавици” - наставио је Лукић.

Времена за предах нема јер Бањалучани већ сутра од 17 часова у трећем колу играју у Сарајеву против Жељезничара, који је на старту такође забиљежио два тријумфа.

- Сигурно да нам неће бити нимало лако, али се никог не бојимо. У сваку утакмицу улазимо с жељом да побиједимо, без обзира гдје да играмо. Тако ће бити и против “Жеље”, мада би лично био задовољан и са бодом, који би нас задржао у самом врху табеле. Најважније је у ова два кола није било неких већих повреда. Истина Александар Субић је још ровит, ради одвојено, али вјерујем да ће бити у комбинацији за сусрет четвртог кола у коме дочекујемо Зрињски - рекао је Лукић.

Борац ће данас сазнати име противника у првом колу квалификација за Лигу Европе.

- Међународна сцена за све нас ће бити велики изазов и било би сјајно да будемо домаћини у првом мечу. Још да нам дозволе да играмо на Градском стадиону, онда је најмање битно ко је противник. Ипак, надам се да ћемо имати бар мало среће и да нећемо извући неку од најјачих екипа - додао је Лукић.

У трећем колу м:тел Премијер лиге БиХ, која је на распореду сутра и сриједу састају се, сутра: Жељезничар - Борац (17 часова), Широки Бријег - Вележ (19). Сриједа: Сарајево - Тузла сити (17), Слобода - Младост (17.30), Крупа - Олимпик (17.30), Зрињски - Радник (19).

Премијер лига

1. Борац     2        2        0        0        8:0     6

2. Жељезничар    2        2        0        0        5:0     6

3. Широки Б.       2        2        0        0        3:1     6

4. Сарајево 2        1        1        0        4:2     4

5. Тузла сити       2        1        0        1        1:1     3

6. Вележ     2        1        0        1        2:3     3

7. Зрињски 2        1        0        1        1:2     3

8. Радник   2        0        1        1        1:3     1

9. Слобода 2        0        1        1        1:3     1

10. Младост        2        0        1        1        2:8     1

11. Олимпик        2        0        0        2        1:3     0

12. Крупа   2        0        0        2        0:3     0

 

Листа стријелаца

2 гола - Закарић (Борац), Татар (Сарајево), Јуриљ (Широки Б.),  Мујезиновић (Жељезничар),

1 - Јовановић, Врањеш, Зиљкић, Лукић (Борац), Јуричић, Лендрић, Штилић (Жељезничар), Велкоски, Ханџић (Сарајево), Цвијановић, Мулић (Вележ), Хаџић, Алић (Младост), Бегановић (Слобода), Карић (Радник), Машић (Зрињски), С. Јурић (Широки Бријег), Рамић (Тузла сити), Османовић (Олимпик),

1 аутогол - Буквић (Младост), Мујкић (Слобода).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана