Ивичић обара рекорд за рекордом

Синиша Котараш
Ивичић обара рекорд за рекордом

БАЊАЛУКА - Млади атлетичар Борца Лука Ивичић остварио је сјајан резултат на дворанском првенству Србије у вишебоју за јуниоре освајањем трећег мјеста, али и постављањем новог рекорда БиХ за старије јуниоре, који сада износи 4.355 бодова.

Овај успјех добија на значају ако се зна да су двојица првопласираних од Луке старији по више од годину дана и да је Бањалучанин био најмлађи у тој конкуренцији. Уз то, за мање од мјесец Ивичић је напредовао за више од 400 бодова, што је знак да се ради о великом таленту, од којег се тек могу очекивати сјајни резултати.

- Наравно да сам срећан због резултата и медаље освојене у Београду у јакој конкуренцији, али ми је жао што нисам освојио још више бодова. Наиме, направио сам неколико мањих киксева без којих би коначан резултат био много бољи. Подбацио сам у скоку удаљ, у којем сам скочио двадесетак центиметара слабије од личног рекорда. Али, и овако је било добро и најважније ми је да сам поставио нови рекорд - рекао је Ивичић за “Глас Српске”.

Ове зиме бањалучки атлетичари остварили су сјајне резултате, са њима и Лука Ивичић, без обзира на потешкоће приликом тренирања у зимским условима.

- Иако ми у Бањалуци немамо услове да се припремамо за зимску сезону, успјели смо да остваримо заиста одличне резултате. Заједно са оцем сам доста радио на скоку с мотком, што је дало резултата. Тренутни рекорд ми је 4,30 метара и надам се да ћу веома брзо, ове године сигурно, љествицу подићи и на 4,50 или 4,60. Уз то, вјерујем да ћу у овој дисциплини оборити и јуниорски рекорд БиХ на отвореном, који тренутно износи 4,50 метара - тврди Ивичић.

За атлетичаре нема предаха, без обзира на то што је дворанска сезона завршена. Сада почињу такмичења на отвореном, а Лука испред себе има неколико високо постављених циљева.

- Прво такмичење ће ми бити појединачно јуниорско првенство Републике Српске, које би требало да се одржи крајем априла у Бањалуци. Ту очекујем злато у скоку с мотком, али и у трци на 110 метара са препонама. Још нисам донио коначну одлуку, али није искључено да наступим и у још некој дисциплини. Такође, ове године имам за циљ да на јуниорској Балканијади у Турској освојим медаљу у десетобоју и то са што више бодова. Тренутни јуниорски рекорд БиХ у тој дисциплини износи 5.568 бодова и мислим да ће он ускоро бити бивши - оптимиста је Ивичић.

Скок с мотком број један

Иако као вишебојац тренира и наступа у разним дисциплинама, Лука Ивичић је ипак издвојио скок с мотком као омиљену, а одмах иза је и трка на 1.500 метара.

- Скок с мотком некако највише волим. За то су најзаслужнији Сергеј Бубка и, посебно, Рено Лавилени, којег сам и највише пратио. Наравно, настојим да их што више копирам. Дисциплину на 1.500 метара вишебојци најмање воле јер је посљедња, када су сви такмичари преуморни. Међутим, мени је она заиста драга и то још од времена прије него што сам прешао на вишебој - појаснио је Ивичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана