Илић најбржи бициклиста Балкана

Д.Р.
Илић најбржи бициклиста Балкана

Требиње - Нови шампион Балкана у бициклизму у вожњи на хронометар је репрезентативац Србије Огњен Илић који је фантастичном вожњом улицама Требиња одувао конкуренцију. Он је 20 километара у борби са штоперицом превезао за 24,22 минуте, што је за минут и двије секунде брже од Кипранина Александроса Мацангоса, те Грка Милитидиса Ђануцоса који је закаснио минут и 28 секунди.

- Драго ми је што сам успео да оправдам улогу фаворита која ми је додељена захваљујући резултатима ове сезоне. Раније сам освојио 21. место на Европском првенству и 24. на Светском такође у хронометру, тако да сам презадовољан сезоном. Стаза и целокупан амбијент у Требињу су ми одговарали, али нажалост нећу моћи да учествујем у друмском трци јер прекосутра ујутру имам обавеза на факултету, па се одмах враћам кући - рекао је Илић, који је возио просјечном брзином од 50 километара на час.

Најбољи представник БиХ био је члан БСК Нектара Давор Тубић који је завршио на 12. мјесту у конкуренцији 15 сениора.

У женској конкуренцији најбржа је била Гркиња Варвара Фасои, док је бронзу репрезентацији БиХ у јуниорској конкуренцији Хусејин Селимовић.

Велики број грађана Требиња као и малишана који су се такмичили у дјечијим тркама увеличали су свечано отварање првенства. Све репрезентације добиле су аплаузе, а најјачи су добили репрезентативци Србије.

- Изузетна нам је част што смо домаћини првенства, а посебно ми је драго што је велики број наших суграђана направио лијеп амбијент и сигуран сам да смо послали лијепу слику у свијет. Ово је и спортски и туристички догађај, који је надам се, само почетак наше сарадње са Бициклистичким савезом Републике Српске. Имамо потенцијал да будемо бициклистички центар  овог дијела Европе и учиниће и све да то постанемо у скоријој будућности. Овакви догађаји подижу и свијест грађана колико је спорт здрав и неопходан, нарочито важан за најмлађе - рекао је први човјек најјужнијем града Српске Мирко Ћурић.

Директор Балканске бициклистичке уније Владимир Куваља захвалио се домаћинима на свему што су учинили да први дан прође у најбољем реду.

Сутра је на програму друмска трка такође у свим категоријама, а старт је у „Граду Сунца” у 12 часова. Улицама Требиња биће вожени кругови, а циљ је у Светосавској улици око 15 часова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана