Игокеа домаћин Партизану у десетом колу АБА лиге: Бајић против свог идола

Милан Зубовић
Игокеа домаћин Партизану у десетом колу АБА лиге: Бајић против свог идола

ЛАКТАШИ - Најбољи европски тренер свих времена Жељко Обрадовић биће гост Игокее послије 11 година.

Тог 6. октобра 2010. са Панатинаикосом је био на отварању дворане у Лакташима, а сада стиже са Партизаном у десетом колу АБА лиге (субота, 19 часова). Током година, много тога се промијенило. Игокеа је те године била дебитант у регионалном такмичењу, баш као што је Обрадовић ове. Игокеа је израсла у стабилног абалигаша који се бори за улазак у плеј-оф, док је Обрадовић у том периоду стигао до двије од укупно девет титула Евролиге. Тренер домаћег тима Драган Бајић тада није сједио на клупи и ово ће му бити први дуел са легендарним стручњаком.

- Носим посебну тренерску емоцију пред дуел са тимом Жељка Обрадовића, иако сам раније имао прилику да водим екипу против тренерских громада Боже Маљковића, Душка Вујошевића, Светислава Пешића и Серђа Скариола, али ово је шлаг на торти када је моја каријера у питању. Почетак бављења овим послом везан је за њега када сам слушао, гледао, учио и примјењивао његов стил кроз своју игру, што је дало добрих резултата. Када бих у недјељу престао да се бавим овом послом, не бих жалио ни за чим - изјавио је Бајић.

Неочекивано се нашао у проблемима и повреде му кроје састав тима.

- “Мирис” свог тима осјетио сам у Истанбулу, и поред пораза од Галатасараја, и то је била она игра коју желим видјети. Наставили смо с њом против Меге у одличној утакмици, као и на врућем гостовању у Задру. Мало ме брине колико ће репрезентативна пауза оставити трага, а главобољу ми задају повреде четири играча на тренингу, због чега сам га прекинуо. Тежину повреда не знам, двојица сигурно неће играти, док ћу пред сам меч видјети стање с другом двојицом - истакао је Бајић.

Домаћин у овај сусрет улази са скором 5-4 и славио је у посљедња два меча, а добио је “црно-бијеле” у оба прошлосезонска дуела.

- О снази Партизана говори пласман на табели, гдје дијели прво мјесто са Црвеном звездом. Тим је сасвим нов и није на нивоу на којем ће бити у наредном периоду, мада биљежи добре резултате. Добро је посложен и са свих позиција пријети опасност јер “црно-бијели” мијењају петорке и развлаче одбрану, што је тешко бранити, добро ротирају, посвећени су одбрани човјек на човјека и пик игру прилагођавају противнику. Дефанзивно морамо бити на високом нивоу да дођемо до побједе - рекао је Бајић.

Парови, субота: Морнар - Мега (17), ФМП - Крка (21). Недјеља: Цедевита Олимпија - Задар (12), Будућност - Студентски центар (21). Понедјељак: Црвена звезда - Цибона (18). Сплит - Борац играно у петак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана