Игокеа домаћин Црвеној звезди у другој утакмици полуфинала плеј-офа АБА лиге: Да серију вратимо у Београд

Милан Зубовић
Игокеа домаћин Црвеној звезди у другој утакмици полуфинала плеј-офа АБА лиге: Да серију вратимо у Београд

ЛАКТАШИ - Кошаркаши Игокее немају право на грешку у вечерашњем сусрету против Црвене звезде (18.30) уколико желе да се у мајсторици боре за финале АБА лиге.

Александровчани губе са 0:1 у полуфиналној серији плеј-офа, за шта највише могу да криве сами себе, јер су слабом игром у посљедњој четвртини прве утакмице дозволили побједу Београђанима. Ипак, добрим дијелом тог сусрета показали су да имају знање и квалитет који их може одвести до тријумфа. С друге стране и чета Дејана Радоњића показала је одређене мањкавости у игри које би Игокеа могла искористи на свом терену и добити их по други пут ове сезоне. У табору домаћег тима сјећају се утакмице с краја прошле године када су славили са 20 поена разлике, а исто тако су свјесни да је то тешко поновити те би били пресрећни да славе и са поеном разлике.

- Анализирајући прву утакмицу уочљиво је да смо 30 минута играли добру кошарку, пружили чврст отпор Звезди, у неким моментима водили, али смо ту предност олако испустили. Брину ме тих посљедњих десет минута када смо престали играти при вођству Звезде од шест поена. Док смо имали агресивности и максимално поштовали договорено били смо конкурентни. Чим смо се повукли и нисмо били довољно агресивни Звезда је то казнила - изјавио је Бајић.

Он и већина играча по први пут играју полуфинале плеј-офа мада је већ био учесник Фајнал фора.

- Рекао сам играчима да сам смирен пред ову полуфиналну серију, немам притисак и једино желим да им пренесем свој адреналин. Рекао сам им да се ријетко када укаже прилика да играш полуфинале плеј-офа те да се не задовоље самим пласманом односно да имају вољни моменат и жељу да се боре за улазак у финале и трофеј. Понављам, играли смо добро 35 минута и пружили добар отпор, међутим коштало нас је посљедњих пет минута - истакао је Бајић.

Повреде тројице играча у посљедње вријеме условиле су да екипа није на врхунцу форме.

- Невоље са повредама Атића, Кармајкла и Клемонса, који нису били у тренажном процесу, омеле су нас да будемо у доброј форми. Имамо проблем када један играч овог тима недостаје што се осјетило на прошлој утакмици и показало да можда и нисмо у оној форми у којој смо били током већег дијела сезоне. Имам жељу да серију вратим у Београд. Имамо шансу да на домаћем паркету добијемо Црвену звезду. Морамо бити максимално фокусирани на задатке које поставимо себи, концентрација мора да буде на највишем нивоу и морамо имати више расположених играча у нападу. Надам се доброј реакцији - нагласио је Бајић.

Евентуална мајсторица на распореду би била у уторак. Морнар ће угостити Будућност од 21 час у другом полуфиналу, а Подгоричани воде са 1:0.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана