Фудбалери Борца жестоко тренирају на Бледу: Спас траже у леду

Милан Зубовић
Foto: Н. Кулага

БЛЕД - Тренер Борца Марко Максимовић од самог старта припрема на Бледу наметнуо је тежак ритам својим изабраницима, који без поговора извршавају све задатке послије којих им је потребан добар одмор.

Један од најбољих начина опуштања мишића након великог напора представља ледена купка, односно улазак у каду напуњену водом и ледом. Иако су у први мах поједини играчи помало избјегавали да уђу у хладну воду, касније су увидјели да имају много користи од тога, тако да се сада “боре” ко ће прије стићи да расхлади скочне зглобове, мишиће поткољенице и кољена.

Физиотерапеути су им дозволили да у леду буду колико могу издржати и да се не форсирају, али такмичарски дух момака који носе црвено-плави дрес и ту долази до изражаја, па се интерно кладе у кафу ко ће дуже да издржи, док задиркују оне који први одустану.

Млади нападач Јово Лукић још чека дозволу љекара да почне са дуел игром јер се опоравља од повреде рамена, али ради све остало на тренинзима. На питање ко може највише издржати у леденој води, као из топа је одговорио Дејан Мелег. Фудбалер средине терена на то се само насмијао док се борио да издржи још који минут, јер зна да ће му то бити од велики помоћи, баш као и масажа.

- Увек ме питају да ли је бољи лед или масажа, а мени прија обоје. Тренинзи су напорни, па морамо што пре да се опоравимо јер ћемо тако лакше издржати сваки наредни - рекао је Мелег.

Фудбалери Борца који су рођени у Бањалуци овај вид опуштања мишића пореде са купањем у Врбасу, чија је температура љети ипак мало виша од расхлађене воде у коју улазе, те о томе причају онима који још на својој кожи нису осјетили хладноћу чувене ријеке која протиче крајишком љепотицом. Новопридошлом Амару Бегићу ово није ништа ново, мада се разликује од оног што је радио док је носио дрес Младости из Добој Какња.

- Тешко је одмах врућ ући у хладну воду, али све је ствар тога како замислиш у глави. Прве секунде су најтеже, али онда осјетиш опуштање, па почне да ти прија. Нешто слично смо радили и у Младости, али рјеђе. Чини ми се чини да је овај лед у Словенији мало хладнији - кроз смијех је рекао Бегић.

Лед

Температура воде износи четири, пет степени Целзијуса и да би остала на том нивоу неких пола сата, потребно је око 40 килограма леда, који на терен НК Лесце доставе љубазни домаћини на Бледу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана