ЕХФ покренуо истрагу: Борац чека казна због скандирања навијача

Душан Репија
Foto: Д.Поздеровић

БАЊАЛУКА - Европска рукометна федерација (ЕХФ) покренула је истрагу о дешавањима на мечу ЕХФ Европа купа Борац - Беса, наводећи да су навијачи домаћих пјевали пјесме које вријеђају госте из Пећи.

На службеној страници ЕХФ-а наводи се да је делегат поднио извјештај, те да ЕХФ има и видео материјал као доказ. Директор Борца Владимир Бранковић истиче да је на терену све било у реду, те да су тим из самопроглашеног Косова дочекали тако да му ништа не фали.

- Учинили смо све да се рукометаши Бесе осјећају безбједно и добили повратну информацију да је заиста било тако. Са друге стране, на то шта ће скандирати публика нико не може да утиче. Назвао бих то класичним репертоаром „балканске ривијере“ који једнако често упоребљавају навијачи свих балканских земаља - рекао је Бранковић.

Предвиђена казна у оваквим случајевима најчешће је новчана уз забрану присуства публике у неколико мечева. Прије пута за Пећ, Бањалучани вечерас играју у Требињу заостали меч шестог кола Премијер лиге. Биће то дуел до сада непоражених екипа, пошто Леотар и Борац до сада имају по четири побједе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана