Ђурђевић и Перић пружају сјајне партије у низу побједа Слоге и Борца: Крила без грешке

Душан Репија
Ђурђевић и Перић пружају сјајне партије у низу побједа Слоге и Борца: Крила без грешке

БАЊАЛУКА - Рукометаш Слоге Владан Ђурђевић није у потпуности задовољан партијом против Искре иако је његов тим уписао четврту побједу у низу и то наизглед рутински (36:26).

Ипак, десно крило Добојлија сматра да је ово била најтежа утакмица од старта сезоне, јер су гости из Бугојна дуго били у игри и пријетили да уведу утакмицу у неизвјесну завршницу.

- Стварно није било лако као што резултат показује. Упоређујући све четири утакмице од старта сезоне, мислим да смо у овој најлошије изгледали. Да не буде забуне, није било толико лоше, али мислим да можемо боље. То смо на крају крајева и доказали у прва три кола. Доста смо се мучили, а ривала смо сломили тек у другом полувремену контрама и полуконтрама послије добре одбране - нагласио је стријелац 12 голова на овом мечу.

За разлику од претходних сезона Слога је у ову ушла са много вишим амбицијама, а тренер Мариом Келентрић формирао је тим који има приличну ширину.

- То је можда и пресудан фактор у Премијер лиги. Имамо доста опција па када се неком и деси лош дана искочиће неко други и завршити посао. Зато се и не обазирем на свој учинак, јер ће сигурно бити утакмица у којима ме неће ићи, али је важно да иде неког другог. Одлично смо се уклопили као екипа. И тројица руских интернационалаца су се добро уклопили, савладали су и језичку баријеру и за сада је све добро - нагласио је момак који је претходних сезона тресао мреже у дресу Борца.

У дресу Бањалучана сјајно га је одмијенио новопечени репрезентативац БиХ Лука Перић. Момак који још није напунио 18 година одлично користио прилике коју му је указао Мирко Микић, па је послије одличне партије у Бугојну био најефикаснији у редовима “црвено-плавих” против Босне (26:19). Баш као и Слога и Борац има максималан учинак, а Перић се нада да ће тако и наставити.

- Фуриозно смо отворили сезону и за сада испуњавамо циљеве. Одрадили смо добру припрему пред Босну, затворили смо њихове најбоље играче и одиграли добру одбрану. Сјајан је на голу био Слађан Суботић, а нама крилима је остао лакши дио посла да из контри кажњавамо ривала. Имамо седам дана паузе да се спремимо за гостовање Славији и надам се да ћемо још дуго имати све побједе - нагласио је Перић.

Осим Добојлија и Бањалучана максималан је још Извиђач, док је Локомотива испустила трећу побједу у посљедњој секунди против Грачанице. На прве бодове још чека Дервента која је поражена у Требињу.

Резултати

Премијер лига, 4. коло: Коњух - Маглај 36:24, Леотар - Дервента 37:31, Локомотива - Грачаница 25:25, Извиђач - Вогошћа 37:30, Борац м:тел - Босна 26:19, Слога (Д) - Искра 36:26. Синоћ: Слобода - Криваја, одгођена је утакмица Слога (ГВ) - Славија. Пласман: Борац м:тел 8, Извиђач 8, Слога (Д) 8, Грачаница 5, Вогошћа 5, Локомотива 5, Леотар 5...

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана