Три тима боре се за два мјеста у плеј-офу АБА лиге: Звезди најлакше бар на папиру

Дејан Марић
Три тима боре се за два мјеста у плеј-офу АБА лиге: Звезди најлакше бар на папиру

БАЊАЛУКА - Кошаркаши Црвене звезде, Цедевита Олимпије и Морнара у завршне три рунде АБА лиге водиће грчевиту борбу за плеј-оф.

Трилинг у завршних 120, а можда и више минута регуларног дијела сезоне улази поравнат, са скором 12-7. С обзиром на то да су Партизан (15-4) и Будућност (14-5) практично недостижни, један од поменута три тима “извисиће” за доигравање.

Звезда је направила превише киксева и сада мора да се “вади”. Дискутабилан прелазни рок, гомилање играча на позицијама четири и пет, те недовољна конкуренција на мјесту плејмејкера за посљедицу су имали нешто скромније партије. Домаћи пораз од Будућности, “шамари” против Крке и Задра, изгубљен дерби против Партизана и лака капитулације у Љубљани довели су “црвено-бијеле” у незавидан положај.

Па ипак, доласком Драгана Шакоте на клупу ситуација се донекле стабилизовала. Екипа је добила неке битне утакмице, стигла до “коте три”, а онда је утисак покварила у понедјељак у Бару, гдје ју је декласирао Морнар. Оно што је олакшавајућа околност за “црвено-бијеле” је чињеница да до краја на папиру имају најлакши распоред. Прво слиједи домаћи окршај са Цедевита Олимпијом, што је и кључни дуел. Затим гостовање код ФМП-а, те битка на свом паркету против Задра.

Упркос свему наведеном, Шакота није забринут за епилог, сматрајући да посљедњи пораз нема велике посљедице.

- Да смо славили, само бисмо били безбеднији у борби за трећу позицију. Сада, са три победе у Београду, ми смо и теоретски трећи - јасан је Шакота.

Цедевита Олимпија је и за ову кампању “скоцкала” респектабилну екипу. Међутим, након доброг увода заредала је са поразима. Управа је направила рез, тренера Славена Римца замијенио је Јурица Големац, који ће у завршна три кола имати тежак задатак. Слиједи гостовање код Звезде, домаћи бој са Будућности, те на крају окршај са Крком у Новом Месту.

- Још се навикавамо на новог тренера. Напорно радимо и најбитније је да побјеђујемо. Све је у нашим рукама, имамо још три утакмице да изборимо плеј-оф - нагласио је бек Филип Крушлин.

Морнар је, како каже кормилар Михаило Павићевић, ухватио посљедњи воз за доигравање. Барани су “везали” пет побједа и дошли надомак циља. До краја гостују код Будућности, дочекују Крку и иду на ноге Меги.

- Имамо тежак распоред, али једно је добро, све зависи од нас. И запамтите што вам кажем: ако прођемо у плеј-оф, бићемо врло, врло незгодни, то вам обећавам - закључио је Павићевић.

 

Кузмић и Човић у ФМП-у

Кошаркаши Црвене звезде Филип Човић и Огњен Кузмић напустили су “црвено-бијеле” и до краја сезоне играће за ФМП из Железника као позајмљени играчи. Њих двојица стичу право играња већ у Купу Радивоја Кораћа, који почиње сутра. “Пантери” на старту смотре у Нишу играју против Динамика, а уколико успију да прођу даље, у полуфиналу ће их вјероватно чекати Партизан, којем је стартни ривал Борац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана