Станковић пред Гент: Нема алибија, нећемо се бранити

Танјуг
Станковић пред Гент: Нема алибија, нећемо се бранити

ГЕНТ - У Гент смо стигли без петорице фудбалера који су играли у Београду, али нема алибија, супроставићемо се ривалу и нећемо се бранити, рекао је данас тренер Црвене звезде уочи меча против белгијске екипе у Лиги Европе.

Станковић је на конференцији за новинаре истакао да су повреде саставни дио фудбала.

“Много пута до сада поновио сам да имамо 20 стартера. Знам које смо играче оставили код куће и колико они значе за Звезду (повређено Катаи, Канга и Гобељић, Родић има корону и Саного суспензију), али нема алибија. На нама је да се адаптирамо на ситуацију. Имамо екипу која ће се супротставити Генту и која је спремна за утакмицу. Нећемо да потцењујемо Гент, мислимо да су квалитетни, али нећемо се бранити”, рекао је Станковић

Звездин тренер додао је да је Гент једна од бољих екипа у групи и њихов проблем није игра, већ резултат.

“Требало је да освоје више бодова него што табела показује, када се узме у обзир њихов квалитет. Не можемо да се концентришемо на један резултат, иако реално кажем - реми би нам одговарао. Циљ нам је да одиграмо добру утакмицу и останемо непоражени. С друге стране, они ће сигурно ићи на победу, тако да ћемо бити спремни за све што се дешава на терену и покушаћемо да одговоримо на прави начин”, казао је он.

Станковић је поновио да Звезда не одступа од циља - да презими у Европи.

“Пре него што је почела групна фаза Лиге Европе, причао сам да ћемо урадити све што је у нашој моћи да то такмичење играмо и на пролеће. Ишли смо меч по меч и нисмо обраћали пажњу на друге резултате, већ смо гледали само себе. Одиграли смо три различите утакмице, све са циљем да одузмемо противнику оно што најбоље ради, а да извучемо максимум из наше игре. Тако смо се спремали. Нисмо били отпимисти, већ реалисти и свесни да ако урадимо све што умемо и знамо, можемо да останемо у Европи. Да ми је неко понудио шест бодова из прва три кола - прихватио бих “, закључио је Станковић.

Станковић је на конференцији за медије изразио саучешће породици Дијега Марадоне, који је данас преминуо у 61. години.

Утакмица између Гента и Црвене звезде игра се сутра од 18.55 сати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана