Партизан гостује код АЕК-а: Са Кипра узлет или провалија

Приредио: Душан Репија
Партизан гостује код АЕК-а: Са Кипра узлет или провалија

ЛАРНАКА - Тек је 4. август, а већ прва велика прекретница за Партизан. Очајан старт сезоне у првенству и велике турбуленције у клубу могли би, у зависности од резултата против АЕК-а, да буду потиснути или би пожар могао да се прошири.

“Црно-бијели” на европској премијери у оквиру трећег кола квалификација за Лигу Европе гостују код Ларнаке (18 часова) и излишно је причати шта би им значио позитиван резултат.

Три кикса у низу и већ великих седам бодова минуса у односу на Црвену звезду упалили су све аларме.

Навијачи су већ током ремија са ТСЦ-ом јасно ставили до знања да желе да виде леђа цијелој управи, али је отишао само спортски директор Ивица Илиев. Много се спекулисало и о тренеру Илији Столици, који је “преживио” све ударе и добио повјерење предсједника Милорада Вучелића да покуша извући тим из кризе.

Уколико прокоцка и ову шансу, више га нико неће моћи спасити, док би позитиван резултат сигурно дао повољан вјетар у једра Партизановог пољуљаног брода. Међутим до њега неће бити лако доћи. АЕК је скуп искусних интернационалаца који имају доста искуства играња у најјачим европским лигама попут Ненада Томовића, Ојера, Роберта Розалеса и других, који знају да играју овакве утакмице.

То су најбоље показали против фаворизованог Митјиланда у квалификацијама за Лигу шампиона, из којих су испали тек послије пенала.

- Јако захтеван меч по спарном и врућем времену. Нажалост нисмо играли добро до сада па морамо да се извучемо из мини-кризе и остваримо што бољи резултат за реванш. Наравно да је циљ да победимо и да прођемо - рекао је везни фудбалер Александар Лутовац.

Судећи према расположењу при поласку на Кипар, атмосфера је прилично добра, упркос бројним проблемима, што је знак охрабрења.

- Из сваке утакмице извучемо шта је добро, а шта нисмо радили како треба. Добро радимо, јако тренирамо и надамо се најбољем од ове утакмице. Екипа је прилично нова, тренер такође и потребно нам је мало времена да усвојимо све принципе да бисмо почели да побеђујемо - нагласио је Лутовац.

Са екипом је отпутовао и нападач Андрија Павловић, који је прекјуче задужио опрему па је лако могуће да добије шансу у финишу меча. Реванш у Београду на програму је за седам дана, а побједник ће на мегдан украјинском Дњепру у плеј-офу за пласман у групну фазу. Поражени тим ће играти са Левским или Хамруном да би се пласирао у групу Лиге конференције.

Чука чека Твенте

У трећем по јачини европском такмичењу, Лиги конференције вечерас ће наступити Чукарички, који баш на стадиону Партизана дочекује Твенте (20 часова). Холанђани су велики фаворити у овом двомечу, али “брђани” од почетка сезоне играју сјајно и не крију да имају велике амбиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана