Partizan gostuje kod AEK-a: Sa Kipra uzlet ili provalija

Priredio: Dušan Repija
Partizan gostuje kod AEK-a: Sa Kipra uzlet ili provalija

LARNAKA - Tek je 4. avgust, a već prva velika prekretnica za Partizan. Očajan start sezone u prvenstvu i velike turbulencije u klubu mogli bi, u zavisnosti od rezultata protiv AEK-a, da budu potisnuti ili bi požar mogao da se proširi.

“Crno-bijeli” na evropskoj premijeri u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope gostuju kod Larnake (18 časova) i izlišno je pričati šta bi im značio pozitivan rezultat.

Tri kiksa u nizu i već velikih sedam bodova minusa u odnosu na Crvenu zvezdu upalili su sve alarme.

Navijači su već tokom remija sa TSC-om jasno stavili do znanja da žele da vide leđa cijeloj upravi, ali je otišao samo sportski direktor Ivica Iliev. Mnogo se spekulisalo i o treneru Iliji Stolici, koji je “preživio” sve udare i dobio povjerenje predsjednika Milorada Vučelića da pokuša izvući tim iz krize.

Ukoliko prokocka i ovu šansu, više ga niko neće moći spasiti, dok bi pozitivan rezultat sigurno dao povoljan vjetar u jedra Partizanovog poljuljanog broda. Međutim do njega neće biti lako doći. AEK je skup iskusnih internacionalaca koji imaju dosta iskustva igranja u najjačim evropskim ligama poput Nenada Tomovića, Ojera, Roberta Rozalesa i drugih, koji znaju da igraju ovakve utakmice.

To su najbolje pokazali protiv favorizovanog Mitjilanda u kvalifikacijama za Ligu šampiona, iz kojih su ispali tek poslije penala.

- Jako zahtevan meč po sparnom i vrućem vremenu. Nažalost nismo igrali dobro do sada pa moramo da se izvučemo iz mini-krize i ostvarimo što bolji rezultat za revanš. Naravno da je cilj da pobedimo i da prođemo - rekao je vezni fudbaler Aleksandar Lutovac.

Sudeći prema raspoloženju pri polasku na Kipar, atmosfera je prilično dobra, uprkos brojnim problemima, što je znak ohrabrenja.

- Iz svake utakmice izvučemo šta je dobro, a šta nismo radili kako treba. Dobro radimo, jako treniramo i nadamo se najboljem od ove utakmice. Ekipa je prilično nova, trener takođe i potrebno nam je malo vremena da usvojimo sve principe da bismo počeli da pobeđujemo - naglasio je Lutovac.

Sa ekipom je otputovao i napadač Andrija Pavlović, koji je prekjuče zadužio opremu pa je lako moguće da dobije šansu u finišu meča. Revanš u Beogradu na programu je za sedam dana, a pobjednik će na megdan ukrajinskom Dnjepru u plej-ofu za plasman u grupnu fazu. Poraženi tim će igrati sa Levskim ili Hamrunom da bi se plasirao u grupu Lige konferencije.

Čuka čeka Tvente

U trećem po jačini evropskom takmičenju, Ligi konferencije večeras će nastupiti Čukarički, koji baš na stadionu Partizana dočekuje Tvente (20 časova). Holanđani su veliki favoriti u ovom dvomeču, ali “brđani” od početka sezone igraju sjajno i ne kriju da imaju velike ambicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana