Моћна Звезда "разбила" Игокеу

Б92
Моћна Звезда "разбила" Игокеу

Кошаркаши Црвене звезде побједили су Игокеу резултатом 103:61 у посљедњој утакмици 6. кола АБА лиге.

Фантастичан меч је Звезда одиграла у хали "Александар Николић" пред малим бројем навијача. Успјели су већ у првој четвртини да сломе отпор Игокее и да стекну двоцифрену разлику.

Лоренцо Браун и Били Берон су дјеловали незадрживо, а када су се остали прикључили, било је јасно да се спрема нешто велико. Изабраници Андрије Гавриловића су за 20 минута кошарке дозволили Игокеи тек 28 поена, док су они убацили чак 53.

Браун и Берон су већ на полувремену имали по 13 постигнутих поена, док је било невјероватно колики број зицера и отворених шутева су гости били у стању да промаше. Шутирали су тек 25% из игре са свега 6 погођених шутева за двије четвртине.

Звезда је у трећој четвртини постигла 23 поена, али њена одбрана није била толико доминантна, пошто је разлика прелазила 30 поена и није било потребе за неким нереалним напорима, па се тај квартал завршио резултатом 76:45.

У посљедњој четвртини смо видели само одрађивање посла, уз неколико атрактивних потеза, а Звезда је утакмицу завршила са двије везане тројке Добрића и Берона и уписала побједу резултатом 103:61.

Најефикаснији је био управо Били Берон са 19 поена, док су Гист и Браун имали по 13. Кинан Еванс на другој страни имао је 16 поена, Грин је постигао 15, а Вон је са 19 био најефикаснији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана