Црвена звезда против Олимпијакоса идe по прву побједу у Лиги шампиона

Агенције
Црвена звезда против Олимпијакоса идe по прву побједу у Лиги шампиона

Београд - Увијек је посебна емоција на трибинама када се сретну два братска клуба Црвена звезда и Олимпијакос. Ипак, када се игра утакмица Лиге шампиона, заборављају се добре релације два клуба и навијачких група, све с циљем што бољег резултата.

Београђани имају амбицију да побиједе вишеструког шампиона Грчке који је противник по мјери, за разлику од Бајерна и Тотенхема као два фаворита Звездине групе. Олимпијакос је прије двије године играо у квалификацијама за Лигу шампиона против Партизана.

Пирејци су славили у Хумској, док је на “Караикаскису” било неријешено. Од тада су значајно промијенили тим, а у овом вијеку су редовни учесници најбољег такмичења у Европи. У три наврата је Олимпијакос пролазио у нокаут фазу Лиге шампиона, посљедњи пут 2014. године када је бољи био Манчестер јунајтед.

Одсуство Костаса Фортуниса је велики губитак за ову екипу, о томе је говорио и Звездин фудбалер Хозе Кањас. Тренер Педро Мартинс кључеве екипе дао је сјајном Французу Матју Валбуени, који ипак није у најбољим фудбалским годинама. У суботу је прославио 35. рођендан, али и даље игра на високом нивоу.

Данијел Поденсе и Мигел Гереро су најопаснији играчи, а Олимпијакос се не може замислити без бар једног српског фудбалера. У овом моменту члан пирејског клуба је Лазар Ранђеловић који је прошле сезоне наступао за нишки Раднички. Мотив више Звездином универзалцу Марку Гобељићу биће позив у национални тим Србије, а нада се да ће вечерас славити прву овосезонску побједу у Лиги шампиона.

- Дешавања на трибинама морамо оставити по страни. Сигурно ће бити специфично, али морамо се концентрисати на терен. Уколико то будемо урадили, верујем да ћемо славити победу - рекао је Гобељић.

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић заслужан је за каријеру младог Грка Јоргоса Масураса. Водио га је у Паниониосу када је овај потпуно експлодирао и доказао се као играч.

- Јоргос је дошао као дете из атинског трећелигаша. Све што је направио произилази из његове посвећености и вере. Срећан сам због њега. Олимпијакос је тим који је увек био окренут ка Шпанцима и Португалцима, тако је и сада. То је веома компетентна екипа, и њихов тренер форсира агресиван фудбал на свим деловима терена. Имају екипу која се добро брани и добро напада - објаснио је Милојевић.

Утакмица на стадиону “Рајко Митић” почиње у 21 час, а у осталим мечевима састају се: Аталанта - Шахтјор, Реал Мадрид - Клуб Бриж (18.55), Галатасарај - ПСЖ, Јувентус - Бајер Леверкузен, Локомотив М. - Атлетико М., Манчестер сити - Динамо З, Тотенхем - Бајерн (21).
 

 

Црвена звезда на домаћем терену у ЛШ

Ц. звезда - Наполи 0:0

Ц. звезда - Ливерпул 2:0

Ц. звезда - ПСЖ 1:4

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана