Crvena zvezda protiv Olimpijakosa ide po prvu pobjedu u Ligi šampiona

Agencije
Crvena zvezda protiv Olimpijakosa ide po prvu pobjedu u Ligi šampiona

Beograd - Uvijek je posebna emocija na tribinama kada se sretnu dva bratska kluba Crvena zvezda i Olimpijakos. Ipak, kada se igra utakmica Lige šampiona, zaboravljaju se dobre relacije dva kluba i navijačkih grupa, sve s ciljem što boljeg rezultata.

Beograđani imaju ambiciju da pobijede višestrukog šampiona Grčke koji je protivnik po mjeri, za razliku od Bajerna i Totenhema kao dva favorita Zvezdine grupe. Olimpijakos je prije dvije godine igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Partizana.

Pirejci su slavili u Humskoj, dok je na “Karaikaskisu” bilo neriješeno. Od tada su značajno promijenili tim, a u ovom vijeku su redovni učesnici najboljeg takmičenja u Evropi. U tri navrata je Olimpijakos prolazio u nokaut fazu Lige šampiona, posljednji put 2014. godine kada je bolji bio Mančester junajted.

Odsustvo Kostasa Fortunisa je veliki gubitak za ovu ekipu, o tome je govorio i Zvezdin fudbaler Hoze Kanjas. Trener Pedro Martins ključeve ekipe dao je sjajnom Francuzu Matju Valbueni, koji ipak nije u najboljim fudbalskim godinama. U subotu je proslavio 35. rođendan, ali i dalje igra na visokom nivou.

Danijel Podense i Migel Gerero su najopasniji igrači, a Olimpijakos se ne može zamisliti bez bar jednog srpskog fudbalera. U ovom momentu član pirejskog kluba je Lazar Ranđelović koji je prošle sezone nastupao za niški Radnički. Motiv više Zvezdinom univerzalcu Marku Gobeljiću biće poziv u nacionalni tim Srbije, a nada se da će večeras slaviti prvu ovosezonsku pobjedu u Ligi šampiona.

- Dešavanja na tribinama moramo ostaviti po strani. Sigurno će biti specifično, ali moramo se koncentrisati na teren. Ukoliko to budemo uradili, verujem da ćemo slaviti pobedu - rekao je Gobeljić.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević zaslužan je za karijeru mladog Grka Jorgosa Masurasa. Vodio ga je u Panioniosu kada je ovaj potpuno eksplodirao i dokazao se kao igrač.

- Jorgos je došao kao dete iz atinskog trećeligaša. Sve što je napravio proizilazi iz njegove posvećenosti i vere. Srećan sam zbog njega. Olimpijakos je tim koji je uvek bio okrenut ka Špancima i Portugalcima, tako je i sada. To je veoma kompetentna ekipa, i njihov trener forsira agresivan fudbal na svim delovima terena. Imaju ekipu koja se dobro brani i dobro napada - objasnio je Milojević.

Utakmica na stadionu “Rajko Mitić” počinje u 21 čas, a u ostalim mečevima sastaju se: Atalanta - Šahtjor, Real Madrid - Klub Briž (18.55), Galatasaraj - PSŽ, Juventus - Bajer Leverkuzen, Lokomotiv M. - Atletiko M., Mančester siti - Dinamo Z, Totenhem - Bajern (21).
 

 

Crvena zvezda na domaćem terenu u LŠ

C. zvezda - Napoli 0:0

C. zvezda - Liverpul 2:0

C. zvezda - PSŽ 1:4

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana