Чилић и Ћорић играће на турниру "Адриа Тоур" у Задру

Tanjug
Чилић и Ћорић играће на турниру "Адриа Тоур" у Задру

БЕОГРАД - Хрватски тенисери Марин Чилић и Борна Ћорић учествоваће на турниру "Адриа Тоур" 20. и 21. јуна у Задру, у организацији Фондације Новак Ђоковић и партнера из Хрватског тениског савеза.

Ђоковић и Чилић до сада су одиграли 19 мечева на АТП туру и Дејвис купу, а скор је убедљиво на страни Новака - чак 17:2. Тренутно је 37. тенисер свијета, а најбољи пласман му је била трећа позиција на ранг листи. Има освојен грен слем у Њујорку, из 2014 (уз финала Аустралијан опена и Вимблдона).

Млади 23-годишњи Ћорић, тренутно је 33. на АТП листи и освојио је двије титуле.

Бог стила игре, многи га пореде управо са Ђоковићем, са којим је играо три пута, сва три пута изгубио, од чега једном у финалу Мастерса у Шангају.

"Хвала Марину и Борни што су се одазвали позиву да учествују на "Адриа Тоур" и што су потпуно бесплатно и без било каквих других услова, пристали да буду део једног оваквог догађаја.

Ријеч је о двојици врхунских тенисера, али и сјајних момака, што су показали и овог пута.

Обојицу дуго познајем, приватно се дружимо, поштујемо, учимо једни од других.

Драго ми је што ће бити део овог догађаја, у једном правом спортском граду, пред задарском публиком", изјавио је Ђоковић.

На турниру у Задру, сем Ђоковића, Чилића и Ћорића, учествоваће и Виктор Троицки, Немац Саша Зверев, Бугарин Григор Димитров...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана