Мајсторице одлучују финалисте АБА лиге

Агенција
Мајсторице одлучују финалисте АБА лиге

Бар - Финалисте АБА лиге одлучиваће мајсторице пошто су Цедевита и Морнар славили у реваншима полуфинала регионалног такмичења.

Загрепчани су на свом терену били бољи од Будућности са 82:75, што је била трећа побједа у њиховом седмом обрачуну ове сезоне, док су Барани први пут ове сезоне надиграли Црвену звезду у четвртом међусобном окршају. Јунаци побједе црногорске екипе били су Немања Врањеш и Дерек Нидам, који су немилосрдно решетали мрежицу гостију. Први је постигао 29, а други 28 поена.

- Ово је круна сезоне, побиједити екипу као што је Црвена звезда, евролигашки гигант, у сјајном амбијенту и пуној сали. Вјеровали смо послије прве утакмице да можемо да побиједимо ако наметнемо наш стил игре, што се показало тачним. Тек касније ћемо схватити шта смо урадили. Шут је сада служио мене, сљедећу утакмицу ће неког другог, а нека у Београду мене стане, а Нидам нека проради - рекао је Врањеш.

Трећи меч полуфиналне серије заказан је за понедјељак.

- На њима ће бити већи притисак, јер они јуре не само финале, него титулу и пласман у Евролигу. Растерећени идемо у Београд да пробамо да одиграмо најбоље што можемо. Неће се поновити прва утакмица, која је била једна од наших најгорих. Не пријетим Звезди, али ако се укаже прилика да их нападнемо, зашто да не - додао је Врањеш.

Најбољи код анемичне Звезде био је Тејлор Рочести са 16 поена, док је једину подршку имао у Дејану Давидовцу, који је убацио два поена мање.

- Од почетка до краја су водили, заслужили победу. Указивао сам на неколико фактора на овој утакмици. Први је нереално велика разлика из првог дуела, други је њихова растерећеност, трећи је то да је тешко добити четири пута једну екипу. Кад у првој четвртини примиш 40 поена, ниси заслужио да победиш, када ти два играча дају 60 поена, ниси заслужио да победиш, када не схваташ да је утакмица била за финале, ниси заслужио да победиш. Играћемо трећу у Београду, али борили смо се за предност домаћег терена и то је то - истакао је тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић, чији ће тим прије мајсторице играти евролигашки меч против Реал Мадрида у петак.

Некадашњи стратег Звезде Михајло Павићевић, који је клубу прије 20 година донио шампионску титулу, сада сједи на клупи Морнара.

- У плеј-офу нема времена ни за туговање ни за радовање. Која екипа направи грешку у једном од ова два правца то и плаћа. Тако и наш пораз од 30 разлике у првом мечу није значио ништа. Теже би нам пало да смо изгубили са пола коша. Успио сам да убиједим наше играче да смо у том мечу одиграли јако лоше. Повјеровали су ми, одиграли сада много боље и крунисали смо сезону побједом коју смо јако жељели - рекао је Павићевић и додао да ни у наредном мечу неће моћи да рачуна на повријеђеног центра Уроша Луковића.

Цедевита у другом мечу није дозволила изненађење на свом терену па ће у Подгорици идуће недјеље бити ријешено питање финалисте АБА лиге. Домаћина је предводио Деметрис Николс са 25 поена, док је Филип Крушлин додао 13. Код Подгоричана Кајл Гибсон убацио је 20, а Никола Ивановић 16.

Рочести не иде

Вијест да ће Тејлор Рочести напустити Црвену звезду прије завршетка сезоне поприлично је узнемирила навијаче "црвено-бијелих". Тим поводом огласили су се и представници клуба са Малог Калемегдана и казали да нико није контактирао са Рочестијем или са клубом у вези са евентуалним трансфером. У табору Звезде питају се ко подмеће лажне вијести пред одлучујући дио сезоне, а за Американца је наводно заинтересован израелски Хапоел.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана