Бањалука домаћин 15. Међународног пливачког митинга

GS
Foto: Srna

БАЊАЛУКА - Бањалука је данас и сутра домаћин 15. Међународног пливачког митинга, у организацији бањалучког клуба 22. април.

На митингу наступа око 550 такмичара из 13 земаља, а међу њима су и руски такмичари, који на међународној сцени нису наступали двије године, пише РТРС.

Међународни пливачки митинг "22. април" отворио је Милорад Додик, предсједник Српске који је истакао да су Бањалука и Република Српска добри домаћини за све који долазе изблиза и издалека.

"Надам се да се овдје осјећате добро, да ћете постићи жељене резултате и да ћете своје каријере развијати у будућности. Желимо вам најбољи могући успјех и да из Бањалуке и Републике Српске понесете најбоље утиске које можете понијети са оваквих такмичења", истакао је Додик, поздрављајући све спортисте и организаторе овог догађаја.

Међу такмичарима су пливачи из Русије - Евгенија Чикунова, Климент Колесников и Андреј Минаков, који су стигли са тренером Сергејом Чепиком.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је Међународни пливачки митинг спортски догађај свјетског ранга, те да је велика част данас присуствовати свечаном отварању.

Станивуковић је честитао организаторима пливачког митинга, али и свим учесницима којима је пожелио да данас поставе нове рекорде.

"Они који данас буду најбољи имају добру норму за Олимпијске игре. Овај спортски догађај је свјетског ранга и реализујемо га у оквиру обиљежавања Дана града Бањалука", рекао је Станивуковић.

Он је пожелио добродошлицу у Бањалуку свим такмичарима те изразио жељу да се осјећају угодно у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана