“Осице” се не одричу ни титуле

Дејан Кондић
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Рукометашице Борца забиљежиле су и трећу побједу у плеј-офу шампионата БиХ. Изабранице Николе Бијелића у “Борику” су у мечу трећег кола доигравања надиграле Хаџиће са 26:21.

Одлично издање Бањалучанки, поготово у другом полувремену дербија. У једној чврстој утакмици против јаког ривала “црвено-плаве” су показале да ће и на завршном турниру Купа БиХ бити озбиљан конкурент за пехар. Међутим, “осице” се не одричу ни борбе за титулу, иако Груде имају предност. Свакако храбри форма Хелене Ћурић и другарица пред одлучујуће мечеве. 

Да се вратимо дуелу против Хаџића, незаустављива у редовима побједника била је Азра Летић са девет голова. Одличан је био и голмански тандем Борца, Дарјана Вуклиш и Дуња Јуркас уписале су по седам одбрана. 

У гостујућем тиму истакла се Адна Халебић са осам погодака, два мање уписала је Дејана Кулић. На висини задатка била је и чувар мреже Аниса Селимовић, која је забиљежила девет одбрана. 

- Потрудиле смо се стварно да испоштујемо тај наш неки договор из свлачионице. Знам да звучи као клише, али стварно је било тако, видјели сте и на терену како је изгледала екипа. Имале смо два-три дана да се припремимо за ову утакмицу. Показале смо да можемо, без обзира што су нас ривалке можда мало и потцијениле. Баш смо играле једна за другу. Један напад сам рјешавала ја, други неко од саиграчица и тако укруг па смо дошле до овог резултата - истакла је Летићева. 

Бањалучанке немају много времена за одмор. Већ у суботу очекује их првенствени меч против лидера Груда, у гостима. Битка за част, титулу и остварење снова свих дјевојака. 

Херцеговке су биле слободне у овом колу, тако да имају више времена за “пуњење батерија” и саму припрему сусрета. 

- Нисам неко ко се размеће великим изјавама. Не желим то ни овај пут. Чуће се шта ће тамо бити. Све ове утакмице, поготово ове пред крај доносе, да тако кажем, један осјећај у глави, неко самопоуздање, вјетар у леђа за тај куп што нас очекује послије Груда - закључила је Летићева.

Славље Криваје

У другом сусрету овог кола Криваја је као домаћин савладала Крајину из Цазина са 38:29. Слободне су биле Груде. 

Пласман: Груде 36, Борац 34, Хаџићи 32, Криваја 25, Крајина 14. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана