“Osice” se ne odriču ni titule

Dejan Kondić
Foto: G.S.

BANjALUKA - Rukometašice Borca zabilježile su i treću pobjedu u plej-ofu šampionata BiH. Izabranice Nikole Bijelića u “Boriku” su u meču trećeg kola doigravanja nadigrale Hadžiće sa 26:21.

Odlično izdanje Banjalučanki, pogotovo u drugom poluvremenu derbija. U jednoj čvrstoj utakmici protiv jakog rivala “crveno-plave” su pokazale da će i na završnom turniru Kupa BiH biti ozbiljan konkurent za pehar. Međutim, “osice” se ne odriču ni borbe za titulu, iako Grude imaju prednost. Svakako hrabri forma Helene Ćurić i drugarica pred odlučujuće mečeve. 

Da se vratimo duelu protiv Hadžića, nezaustavljiva u redovima pobjednika bila je Azra Letić sa devet golova. Odličan je bio i golmanski tandem Borca, Darjana Vukliš i Dunja Jurkas upisale su po sedam odbrana. 

U gostujućem timu istakla se Adna Halebić sa osam pogodaka, dva manje upisala je Dejana Kulić. Na visini zadatka bila je i čuvar mreže Anisa Selimović, koja je zabilježila devet odbrana. 

- Potrudile smo se stvarno da ispoštujemo taj naš neki dogovor iz svlačionice. Znam da zvuči kao kliše, ali stvarno je bilo tako, vidjeli ste i na terenu kako je izgledala ekipa. Imale smo dva-tri dana da se pripremimo za ovu utakmicu. Pokazale smo da možemo, bez obzira što su nas rivalke možda malo i potcijenile. Baš smo igrale jedna za drugu. Jedan napad sam rješavala ja, drugi neko od saigračica i tako ukrug pa smo došle do ovog rezultata - istakla je Letićeva. 

Banjalučanke nemaju mnogo vremena za odmor. Već u subotu očekuje ih prvenstveni meč protiv lidera Gruda, u gostima. Bitka za čast, titulu i ostvarenje snova svih djevojaka. 

Hercegovke su bile slobodne u ovom kolu, tako da imaju više vremena za “punjenje baterija” i samu pripremu susreta. 

- Nisam neko ko se razmeće velikim izjavama. Ne želim to ni ovaj put. Čuće se šta će tamo biti. Sve ove utakmice, pogotovo ove pred kraj donose, da tako kažem, jedan osjećaj u glavi, neko samopouzdanje, vjetar u leđa za taj kup što nas očekuje poslije Gruda - zaključila je Letićeva.

Slavlje Krivaje

U drugom susretu ovog kola Krivaja je kao domaćin savladala Krajinu iz Cazina sa 38:29. Slobodne su bile Grude. 

Plasman: Grude 36, Borac 34, Hadžići 32, Krivaja 25, Krajina 14. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana