Норис: Коначно сам на врху

GS
Foto: Autoevolution

Возач Мекларена Британац Ландо Норис изјавио је да је срећан због прве побједе у каријери у шампионату Формуле један и додао да је поносан на свој тим, преноси Би-Би-Си.

Норис је синоћ на Великој награди Мајамија остварио прву побједу у каријери у Ф1.

"Дуг дан, тешка трка. Коначно сам на врху, одушевљен сам. Дуго се ово спремало. Успио сам да урадим то. Толико сам срећан због екипе. Коначно сам успио да јој донесем побједу", рекао је Норис послије трке.

Друго мјесто у Мајамију освојио је возач Ред Була и актуелни свјетски шампион у Ф1 Холанђанин Макс Ферстапен, док је трећи био Шарл Леклер из Ферарија.

"Заиста сам поносан. Многи су сумњали у мене. Правио сам много грешака у посљедњих пет година моје кратке каријере, али сада се све поклопило. Ово је за екипу. Остао сам у Мекларену пошто сам вјеровао у екипу. То смо у Мајамију и показали", навео је Норис, који се тренутно налази на четвртом мјесту у генералном пласману возача са 83 бода.

Ферстапен је на првој позицији у генералном пласману возача са 136 бодова. Наредна трка у шампионату Ф1 биће вожена 19. маја у Имоли за Велику награду Емилије Ромање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана