Вељко Ражнатовић ипак неће добити националну пензију, ево и због чега

ГС
Вељко Ражнатовић ипак неће добити националну пензију, ево и због чега

Српски боксер Вељко Ражнатовић направио је велики успјех, пошто је на недавно завршеном Европском првенству у боксу које се одржавало у Србији освојио бронзану медаљу, и то након што пружио стварно одлично издање.

Вељко Ражнатовић је тако освјетлао образ себи, али и читавој нацији у српској престоници. Осим бронзане медаље, Вељко је освојио и новчани износ од 5.000 долара, међутим, он је одлучио да то одбије.

Иако му новац сљедује као награда, он је већ рекао да ће га дати "ономе коме више треба".

Ипак, у први мах се чинило да је Вељко за себе зарадио и још један значајан бенефит - националну пензију, која би у овом тренутку износила једну просјечну зараду у Србији из децембра 2023. године, односно 130.405 динара бруто, илити, 95.093 динара нето, то неће бити случај.

Наиме, право на националну пензију добијају спортисти који су освојили медаље на континенталним такмичењима у дисцплинама које су олимпијски спорт, а иако је бокс на Олимпијским играма, категорија у којој се борио Вељко Ражнатовић - није.

Занимљиво, само је Вељко Ражнатовић из Србије био ван тог опсега, јер се једино његова категорија не такмичи на Олимпијским играма.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана