Хонда позвала српског аутомобилисту Душанa Борковићa да се придружи свјетској елити

Танјуг
Foto: Фејсбук

БЕОГРАД - Српски аутомобилиста Душан Борковић прелази у потпуности на ФИА ТЦР Свјетско првенство од ове године, саопштено је данас.

“Након освојеног подијума на ФИА ТЦР Светском првенству у Маракешу четвртог априла, фабрика Хонде позвала је Србина да се трајно придружи светској аутомобилској елити. Тако ће Борковић бити један од три фабричка возача Хонде, ЈАС Моторспорта и Гоат рејсинг тима заједно са Естебаном Геријеријем из Аргентине и Италијаном Марком Бутијем”, наводи се у саопштењу из тима српског аутомобилисте.

“Огромна ми је част што идем у ФИА ТЦР Светско првенство, након започете сезоне у европском шампионату. План је био да ове године возим већински у Европи како бих се упознао са аутом и тимом, али сам срећан што су Хонда, тим и шампионат препознали мој квалитет већ након две трке и пружили ми шансу да се такмичим по пуном календару ФИА ТЦР Светског првенства, што смо иницијално планирали тек за 2025. годину. Добио сам прилику да будем међу 15-20 најбољих возача света и представим Србију, ЕXPO 2027 и своје партнере”, изјавио је Борковић.

Српског аутомобилисту очекује следећа трка у САД, која је на програму седмог и осмог јуна. Потом слиједе трке у Бразилу, Уругвају, Кини, Макау и Саудијској Арабији.

“Веома сам поносан на Душана, и цео тим. Донели смо стратешку одлуку да Борковић пређе у СП већ ове године. То смо учинили не само због сјајног резултата и подијума у Маракешу, већ и због показане брзине, искуства и сјајног слагања са тимским колегама, инжењерима и остатком екипе. Сви знамо Душана и његове перформансе већ преко 10 година, и импресионирани смо његовом константном жељом за учењем и верујем да ћемо имати сјајну дугогидишњу сарадњу јер делимо исте вредности и циљеве”, изјавио је генерални менаџер ГОАТ рејсинг тима Пепе Ориола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана