Софија Братић: “Отписане” избориле плеј-оф

Милан Зубовић
Софија Братић: “Отписане” избориле плеј-оф

БАЊАЛУКА - Турбулентну сезону која је недавно завршена одбојкашица Бањалука Волеја Софија Братић ипак ће памтити по добром.

Са подмлађеним саставом екипа је започела такмичење у Премијер лиги БиХ, гдје су им предвиђали борбу за опстанак, али су дјевојке разувјериле све прогнозере и великим радом стигле чак до плеј-офа, што сматрају великим успјехом.

- Сезону смо започеле као једна од најмлађих екипа у лиги, баш као што је то била и Инова, и знале смо да нам неће бити лако. Велики број играчица које су прошле сезоне биле носиоци игре прешао је у  друге клубове, што је нама млађима отежало посао и имале смо тај терет на леђима. Тренер на почетку сезоне био је Синиша Џакула који је опстанак у лиги истакао као примарни циљ, али је доласком Данила Стокуће крајем октобра екипа почела много боље да игра. Са њим смо почеле много напорније да радимо јер је он наглашавао да имамо простора за напредак. Тренирале смо и по три пута дневно, што је донијело резултате - изјавила је Братићева за “Глас Српске”.

Једна од прекретница у сезони био је ангажман једне одбојкашице.

- На полусезони нам се придружила Амра Манџукић која је донијела искуство нама млађима па смо почеле много боље да играмо. Многи су нас отписали, а ми смо од екипе која је осуђена на испадање стигли до шестог мјеста и четвртфинала плеј-офа. Ту нас је чекао Игман који је добио прву утакмицу, а ми се у фантастичној партији реванширали у другој. Много искуснија екипа од нас, која је током цијеле сезоне била у врху табеле, добила је мајсторицу и прошла даље мада нама није било много криво јер смо дале све од себе. Не жалимо ни за чим посебно и наступом у плеј-офу показале смо доста и помјериле границе очекивања ове сезоне - навела је она.

Братићева, некадашњи капитен Вележа из Невесиња, у бањалучки клуб стигла је средином 2022. године и истовремено је школовање наставила у Гимназији. Задовољна је и учинком на личном плану мада је током сезоне промијенила позицију.

- Увијек може боље јер сам перфекциониста и прву полусезону играла сам на позицији примача сервиса, а онда либера. Први пут у каријери играла сам на тој позицији и било је мало теже да се снађем јер је доста захтјевнија и већа је одговорност, али сам се некако изборила са тим. Ипак, вољела бих да се вратим на позицију примача сервиса јер он учествује и у нападу мада ће бити онако како тренер одлучи - рекла је Братићева.

Тренинзи без мечева

Такмичарска сезона завршена је за први тим који је ипак наставио да ради.

- Немамо утакмица, али тренирамо јер смо свјесни да само тренингом можемо напредовати. План је да радимо до јуна мада ћемо у мају имати краћу паузу. Истина, радимо смањеним интензитетом него што је то био случај током сезоне, што је и очекивано јер нема утакмица као ни напетости или бриге како ћемо одиграти. Тренирамо за своју душу - нагласила је Братићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана