Чудесни Усик послије преокрета и спектакла освојио све титуле!

ГС
Чудесни Усик послије преокрета и спектакла освојио све титуле!

Послије 24 године Усик је неприкосновени шампион тешке категорије у професионалном боксу!

Двојица арбитара су бодовали за Усика (114-113 и 115-112), а један за Фјурија (114-113).

Невјероватан меч смо могли да гледамо. Боље је почео Усик, био је агресивнији у почетној фази дуела, али је у шестој рунди је дјеловало да је Украјинац веома далеко од побједе јер је био уздрман услед сјајних комбинација „Краља Цигана“.

Ипак, у деветој рунди Усик показује зашто је један од највећих бораца своје генерације и фантастично боксујући и разноврсно притискајући шаље ривала у нокдаун. Могло би се дискутовати и о томе да ли је судија требало да прекине дуел јер је велики број удараца примио Фјури, а да се није активно бранио и узвраћао. Гонг за крај рунде спасава видно дезоријентисаног Фјурија, а дјеловало је да ће Украјинац успјети да дође до побједе прекидом у наредној рунди.

Међутим, Фјури „преживљава“ до краја 12. рунде и комплетиран је један од бољих мечева за титулу првака свијета у тешкој категорији који смо могли да гледамо у модерној историји.

Борба је одржана пред испуњеном „Кингдом ареном“ у Ријаду, а Усик сада у свом власништву има све велике титуле данашњице – појасеве у верзијама WБА, WБЦ, ИБФ, WБО (као и мање значајни ИБО), титулу часописа „Ринг“, као и звање линеалног првака свијета.

Усик је на савршеном скору 22-0 као професионалац. Овај невјероватни борац је сада неприкосновени шампион у двије категорије јер је својевремено објединио све титуле и у крузер категорији (до 90 кг), а прије тога је био светски и олимпијски шампион у аматерском боксу.

Послије овог пораза, Фјури, 206 центиметара високи боксер из Манчестера, налази се на скору од 34 побједа (24КО), 1 пораза и 1 ремија.

Послије борбе Фјури је у изјави за медије рекао да апсолутно вјерује да је побиједио у борби.

„Усик је добио неке рунде, али сам убијеђен да сам ја добио више. Његова земља је у рату, а људи генерално фаворизују такве ситуације„, рекао је Фјури, који је, истини за вољу, честитао ривалу и најавио реванш у октобру.

Са друге стране, у Усиковом табору су инсинуирали да су судија у рингу фаворизовао Британца и да је требало да прекине борбу у деветој рунди и да меч буде заведен као технички нокаут, пише Спортклуб.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана