Боксерски клуб Славија у августу домаћин европског првенства за кадете

Дарко Пашагић
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Боксерски клуб Славија од 3. до 15. августа ове године биће домаћин европског кадетског првенства на којем би требало да наступи између 500 и 600 такмичара из 36 земаља.

Предсједник Боксерског савеза Србије и члан Управног одбора Европске боксерске конфедерације Ненад Боровчанин, који је и сам некада био члан Славије је нагласио да ће то бити велика прилика за промоцију Бањалуке и Републике Српске.

- Шампионат Старог континента биће велики спортски догађај, који неће само промовисати бокс, него ће бити и прилика да се Славија поновно подигне на врх, где јој је и место. Драго ми је што се у организацију овог таммичења укључио и предсједник Републике Српске Милорад Додик, који се прихватио улоге првог човјека Организационог одбора не само овог шампионата, већ и плеј-офа Боксерске лиге Србије средином јуна - нагласио је Боровчанин.

Генерални секретар Боксерске европске конфедерације Кирил Шебутјев, који је са Боровчанином претходних дана обишао Бањалуку, али и дворану „Борик“ у којој ће се одржавати мечеви истакао је да је задовољан виђеним и да очекује да ће домаћин бити на нивоу организације овако великог такмичења.

- Први пут сам у Бањалуци и упознат да је ово одувијек био град бокса и великих шампиона. Презадовољан сам виђеним и сигуран сам да ће такмичење протећи у најбољем реду, али и да ће то бити прилика за промоцију Републике Српске не само на спортском плану - рекао је Шебутјев.

Предсједник Славије Далибор Петковић изјавио је да је добијање организације ЕП за кадете само круна свега што је урађено у трофејном бањалучком клубу у посљедње двије године. 

- Сигурно је да ће организација за све нас бити велики изазов, а добро је што ће плеј-оф Боксерске лиге Србије бити добра генерална проба за то. Срећни смо што се у организацију укључио и сам врх Републике Српске на челу са предсједником Додиком и увјерен сам да ће то бити догађај за памћење - истакао је Петковић. 

Боксерски клуб Славија биће и домаћин плеј-офа Лиге Србије, који ће се одржати од 14. до 16. јуна.

- Очекујемо да ово буде права увертира за европско првенство, али и прилика да титулу у Бањалуку вратимо послије 50 година, када смо били шампиони Југославије - нагласио је директор Славије Игор Савичић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана