Bokserski klub Slavija u avgustu domaćin evropskog prvenstva za kadete

Darko Pašagić
Foto: G.S.

BANjALUKA - Bokserski klub Slavija od 3. do 15. avgusta ove godine biće domaćin evropskog kadetskog prvenstva na kojem bi trebalo da nastupi između 500 i 600 takmičara iz 36 zemalja.

Predsjednik Bokserskog saveza Srbije i član Upravnog odbora Evropske bokserske konfederacije Nenad Borovčanin, koji je i sam nekada bio član Slavije je naglasio da će to biti velika prilika za promociju Banjaluke i Republike Srpske.

- Šampionat Starog kontinenta biće veliki sportski događaj, koji neće samo promovisati boks, nego će biti i prilika da se Slavija ponovno podigne na vrh, gde joj je i mesto. Drago mi je što se u organizaciju ovog tammičenja uključio i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji se prihvatio uloge prvog čovjeka Organizacionog odbora ne samo ovog šampionata, već i plej-ofa Bokserske lige Srbije sredinom juna - naglasio je Borovčanin.

Generalni sekretar Bokserske evropske konfederacije Kiril Šebutjev, koji je sa Borovčaninom prethodnih dana obišao Banjaluku, ali i dvoranu „Borik“ u kojoj će se održavati mečevi istakao je da je zadovoljan viđenim i da očekuje da će domaćin biti na nivou organizacije ovako velikog takmičenja.

- Prvi put sam u Banjaluci i upoznat da je ovo oduvijek bio grad boksa i velikih šampiona. Prezadovoljan sam viđenim i siguran sam da će takmičenje proteći u najboljem redu, ali i da će to biti prilika za promociju Republike Srpske ne samo na sportskom planu - rekao je Šebutjev.

Predsjednik Slavije Dalibor Petković izjavio je da je dobijanje organizacije EP za kadete samo kruna svega što je urađeno u trofejnom banjalučkom klubu u posljednje dvije godine. 

- Sigurno je da će organizacija za sve nas biti veliki izazov, a dobro je što će plej-of Bokserske lige Srbije biti dobra generalna proba za to. Srećni smo što se u organizaciju uključio i sam vrh Republike Srpske na čelu sa predsjednikom Dodikom i uvjeren sam da će to biti događaj za pamćenje - istakao je Petković. 

Bokserski klub Slavija biće i domaćin plej-ofa Lige Srbije, koji će se održati od 14. do 16. juna.

- Očekujemo da ovo bude prava uvertira za evropsko prvenstvo, ali i prilika da titulu u Banjaluku vratimo poslije 50 godina, kada smo bili šampioni Jugoslavije - naglasio je direktor Slavije Igor Savičić.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana