Бањалука на свјетској пливачкој мапи – Mozzart подржао Међународни митинг „22. април"

Mozzart
Бањалука на свјетској пливачкој мапи – Mozzart подржао Међународни митинг „22. април"

Бањалука је протеклог викенда била центар збивања на свјетској пливачкој мапи. Стотине свјетских пливача и пливачица окупило се у граду на Врбасу поводом XV међународног пливачког митинга „22. април" у организацији истоименог клуба. И ове године уз њих је била компанија Mozzart, а континуирана подршка регионалног лидера у приређивању игара на срећу организаторима посебно значи.

Ово је једно од најјачих пливачких такмичења у Европи, слободно могу рећи- на нивоу Европског првенства, а о томе свједоче бројна врхунска пливачка имена која су протекла два дана пливала у Бањалуци. Желим посебно да се захвалим компанији Mozzart што је други пут заредом била наш спонзор, надамо се успјешној сарадњи и у будућности", поручује Горан Граховац, предсједник Академског пливачког клуба „22. април", Бања Лука.

 На овогодишњем митингу наступило је преко 500 пливача из 13 земаља и 50 клубова. Међу њима је био велики број европских и свјетских шампиона, па је из Бањалуке и Републике Српске овог викенда отишла најљепша слика у свијет.

Највећи успјех остварили су руски пливачи који су имали у укупном збиру највише бодова. Руси су укупно освојили 42 медаље, а овог викенда укупно њих 20 наступило је у Бањалуци. Међу њима су се посебно истакли Климент Колесников и Евгенија Чикунова. Када је јуниорска конкуренција у питању и ту су пливачи из Русије били најуспјешнији. За најбоље су проглашени Мирон Лифинцев и Ксенија Мишарина.

Док такмичари одлазе из Бањалуке пуни лијепих утисака, организатори најављују наставак традиције овог пливачког митинга. Уз подршку истинских пријатеља спорта, попут Mozzartа, кажу, манифестације попут ове имају свијетлу будућност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана