Majstorice odlučuju finaliste ABA lige

Agencija
Majstorice odlučuju finaliste ABA lige

Bar - Finaliste ABA lige odlučivaće majstorice pošto su Cedevita i Mornar slavili u revanšima polufinala regionalnog takmičenja.

Zagrepčani su na svom terenu bili bolji od Budućnosti sa 82:75, što je bila treća pobjeda u njihovom sedmom obračunu ove sezone, dok su Barani prvi put ove sezone nadigrali Crvenu zvezdu u četvrtom međusobnom okršaju. Junaci pobjede crnogorske ekipe bili su Nemanja Vranješ i Derek Nidam, koji su nemilosrdno rešetali mrežicu gostiju. Prvi je postigao 29, a drugi 28 poena.

- Ovo je kruna sezone, pobijediti ekipu kao što je Crvena zvezda, evroligaški gigant, u sjajnom ambijentu i punoj sali. Vjerovali smo poslije prve utakmice da možemo da pobijedimo ako nametnemo naš stil igre, što se pokazalo tačnim. Tek kasnije ćemo shvatiti šta smo uradili. Šut je sada služio mene, sljedeću utakmicu će nekog drugog, a neka u Beogradu mene stane, a Nidam neka proradi - rekao je Vranješ.

Treći meč polufinalne serije zakazan je za ponedjeljak.

- Na njima će biti veći pritisak, jer oni jure ne samo finale, nego titulu i plasman u Evroligu. Rasterećeni idemo u Beograd da probamo da odigramo najbolje što možemo. Neće se ponoviti prva utakmica, koja je bila jedna od naših najgorih. Ne prijetim Zvezdi, ali ako se ukaže prilika da ih napadnemo, zašto da ne - dodao je Vranješ.

Najbolji kod anemične Zvezde bio je Tejlor Ročesti sa 16 poena, dok je jedinu podršku imao u Dejanu Davidovcu, koji je ubacio dva poena manje.

- Od početka do kraja su vodili, zaslužili pobedu. Ukazivao sam na nekoliko faktora na ovoj utakmici. Prvi je nerealno velika razlika iz prvog duela, drugi je njihova rasterećenost, treći je to da je teško dobiti četiri puta jednu ekipu. Kad u prvoj četvrtini primiš 40 poena, nisi zaslužio da pobediš, kada ti dva igrača daju 60 poena, nisi zaslužio da pobediš, kada ne shvataš da je utakmica bila za finale, nisi zaslužio da pobediš. Igraćemo treću u Beogradu, ali borili smo se za prednost domaćeg terena i to je to - istakao je trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević, čiji će tim prije majstorice igrati evroligaški meč protiv Real Madrida u petak.

Nekadašnji strateg Zvezde Mihajlo Pavićević, koji je klubu prije 20 godina donio šampionsku titulu, sada sjedi na klupi Mornara.

- U plej-ofu nema vremena ni za tugovanje ni za radovanje. Koja ekipa napravi grešku u jednom od ova dva pravca to i plaća. Tako i naš poraz od 30 razlike u prvom meču nije značio ništa. Teže bi nam palo da smo izgubili sa pola koša. Uspio sam da ubijedim naše igrače da smo u tom meču odigrali jako loše. Povjerovali su mi, odigrali sada mnogo bolje i krunisali smo sezonu pobjedom koju smo jako željeli - rekao je Pavićević i dodao da ni u narednom meču neće moći da računa na povrijeđenog centra Uroša Lukovića.

Cedevita u drugom meču nije dozvolila iznenađenje na svom terenu pa će u Podgorici iduće nedjelje biti riješeno pitanje finaliste ABA lige. Domaćina je predvodio Demetris Nikols sa 25 poena, dok je Filip Krušlin dodao 13. Kod Podgoričana Kajl Gibson ubacio je 20, a Nikola Ivanović 16.

Ročesti ne ide

Vijest da će Tejlor Ročesti napustiti Crvenu zvezdu prije završetka sezone poprilično je uznemirila navijače "crveno-bijelih". Tim povodom oglasili su se i predstavnici kluba sa Malog Kalemegdana i kazali da niko nije kontaktirao sa Ročestijem ili sa klubom u vezi sa eventualnim transferom. U taboru Zvezde pitaju se ko podmeće lažne vijesti pred odlučujući dio sezone, a za Amerikanca je navodno zainteresovan izraelski Hapoel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana