Sofija Bratić: “Otpisane” izborile plej-of

Milan Zubović
Sofija Bratić: “Otpisane” izborile plej-of

BANjALUKA - Turbulentnu sezonu koja je nedavno završena odbojkašica Banjaluka Voleja Sofija Bratić ipak će pamtiti po dobrom.

Sa podmlađenim sastavom ekipa je započela takmičenje u Premijer ligi BiH, gdje su im predviđali borbu za opstanak, ali su djevojke razuvjerile sve prognozere i velikim radom stigle čak do plej-ofa, što smatraju velikim uspjehom.

- Sezonu smo započele kao jedna od najmlađih ekipa u ligi, baš kao što je to bila i Inova, i znale smo da nam neće biti lako. Veliki broj igračica koje su prošle sezone bile nosioci igre prešao je u  druge klubove, što je nama mlađima otežalo posao i imale smo taj teret na leđima. Trener na početku sezone bio je Siniša Džakula koji je opstanak u ligi istakao kao primarni cilj, ali je dolaskom Danila Stokuće krajem oktobra ekipa počela mnogo bolje da igra. Sa njim smo počele mnogo napornije da radimo jer je on naglašavao da imamo prostora za napredak. Trenirale smo i po tri puta dnevno, što je donijelo rezultate - izjavila je Bratićeva za “Glas Srpske”.

Jedna od prekretnica u sezoni bio je angažman jedne odbojkašice.

- Na polusezoni nam se pridružila Amra Mandžukić koja je donijela iskustvo nama mlađima pa smo počele mnogo bolje da igramo. Mnogi su nas otpisali, a mi smo od ekipe koja je osuđena na ispadanje stigli do šestog mjesta i četvrtfinala plej-ofa. Tu nas je čekao Igman koji je dobio prvu utakmicu, a mi se u fantastičnoj partiji revanširali u drugoj. Mnogo iskusnija ekipa od nas, koja je tokom cijele sezone bila u vrhu tabele, dobila je majstoricu i prošla dalje mada nama nije bilo mnogo krivo jer smo dale sve od sebe. Ne žalimo ni za čim posebno i nastupom u plej-ofu pokazale smo dosta i pomjerile granice očekivanja ove sezone - navela je ona.

Bratićeva, nekadašnji kapiten Veleža iz Nevesinja, u banjalučki klub stigla je sredinom 2022. godine i istovremeno je školovanje nastavila u Gimnaziji. Zadovoljna je i učinkom na ličnom planu mada je tokom sezone promijenila poziciju.

- Uvijek može bolje jer sam perfekcionista i prvu polusezonu igrala sam na poziciji primača servisa, a onda libera. Prvi put u karijeri igrala sam na toj poziciji i bilo je malo teže da se snađem jer je dosta zahtjevnija i veća je odgovornost, ali sam se nekako izborila sa tim. Ipak, voljela bih da se vratim na poziciju primača servisa jer on učestvuje i u napadu mada će biti onako kako trener odluči - rekla je Bratićeva.

Treninzi bez mečeva

Takmičarska sezona završena je za prvi tim koji je ipak nastavio da radi.

- Nemamo utakmica, ali treniramo jer smo svjesni da samo treningom možemo napredovati. Plan je da radimo do juna mada ćemo u maju imati kraću pauzu. Istina, radimo smanjenim intenzitetom nego što je to bio slučaj tokom sezone, što je i očekivano jer nema utakmica kao ni napetosti ili brige kako ćemo odigrati. Treniramo za svoju dušu - naglasila je Bratićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana