Završni turnir Kupa BiH: Spektakl koji će gledati cijeli region

Dejan Kondić
Završni turnir Kupa BiH: Spektakl koji će gledati cijeli region

BANjALUKA – Najveći grad Republike Srpske 25 i 26. maja biće domaćin istorijskog finalnog turnira Kupa BiH. Prvi put u BiH, vjerovatno i u regionu, ali i šire, istog vikenda, u istom gradu će pasti odluka kome će ići pehar namijenjen najboljoj ekipi u najmasovnijem takmičenju i kod dama i kod muškaraca. 

Čelnici ženskog i muškog rukometnog kluba Borac prionuli su na posao, sve u želji da se ovogodišnja organizacija u Banjaluci dugo pamti i da nadmaši sve dosadašnje. Kampanja oko organizacije zvanično počinje sutra. Međutim, već je održan sastanak direktora dva kluba, Vladimira Brankovića i Darka Savića sa prvim čovjekom SC "Borik", Nenadom Talićem. Poznati su i termini finalnih mečeva, u nedjelju 26. maja. Djevojke će se za trofej boriti od 18, a momci od 20.30 časova. Obje utakmice biće direktno prenošene na programu "Arenasporta". Da podsjetimo, dan ranije u polufinalu, u ženskoj konkurenciji, sastaju se: Grude – Krivaja (13.30) i Borac – Hadžići (18). Kod muškaraca igraju: Leotar – Konjuh (16) i Borac – Gračanica (20).

- Veliku podršku imamo od direktora dvorane "Borik", Nenada Talića i kompletnog osoblja Sportskog centra. Nama je prioritet bio da se turnir daleko vidi. Napravili smo dogovor sa čelnim ljudima "Arenasporta" da ta medijska kuća diretkno prenosi finalne mečeve. To je odlična stvar za popularizaciju sporta. Sve ovo iziskuje velike troškove, ali ugovor sa "Arenom" nam je olakšao posao u pregovorima sa sponzorima. Potrudićemo se da imamo i dodatnih sadržaja u ta dva dana, prije svega za naše najmlađe navijače, koji će imati zabavni park sa puno poligona. Sve će biti besplatno, kao i neki pokloni. Planirali smo i nagradne igre za sve posjetioce. Mislim da će i klinci, ali i njihovi roditelji biti zadovoljni. Uz mečeve, pokušaćemo organizovati i dio sa kulturno-umjetničkim programom, koji će upotpuniti ovo dešavanje – rekao je Branković.

Planirane su cjelodnevne karte za oba dana turnira. Prvog dana, četiri polufinalna meča moći će se gledati za pet konvertibilnih maraka, dok će u nedjelju ulaz na oba finala koštati dvije marke više.

- Pozivamo ljude da dođu u dvoranu "Borik" ta dva dana, da uživaju u dobrim utakmicama, da pošaljemo što ljepšu sliku iz Banjaluke. Obećavamo da ćemo se svima posvetiti. Imaćemo puno gostiju, naš grad će tada primiti puno ljudi sa strane, tako da će i naši hotelijeri i ugostitelji imati koristi od ovog turnira – dodao je Savić.

Juriš na osmi trofej

Zanimljivo, obe domaće ekipe, RK Borac i ŽRK Borac jure osmi pehar pobjednika Kupa BiH. Momci, ako slave postaće najtrofejnija ekipa u najmasovnijem takmičenju BiH.

- Moramo se pokazati na terenu. Garantujem da imamo kvalitet da osvojimo trofej. Ništa nije pod moranje, osim da momci daju maksimum na terenu – istakao je Branković.

Optimisti su i u redovima "osica". Vjeruju da nakon tri godine mogu vratiti pehar u Banjaluku.

- Ubijeđen sam da pred domaćom publikom, ako prođemo Hadžiće, možemo pobijediti Grude, koje su neprikosnovene ove sezone – naglasio je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana