Banjaluka domaćin 15. Međunarodnog plivačkog mitinga

GS
Foto: Srna

BANjALUKA - Banjaluka je danas i sutra domaćin 15. Međunarodnog plivačkog mitinga, u organizaciji banjalučkog kluba 22. april.

Na mitingu nastupa oko 550 takmičara iz 13 zemalja, a među njima su i ruski takmičari, koji na međunarodnoj sceni nisu nastupali dvije godine, piše RTRS.

Međunarodni plivački miting "22. april" otvorio je Milorad Dodik, predsjednik Srpske koji je istakao da su Banjaluka i Republika Srpska dobri domaćini za sve koji dolaze izbliza i izdaleka.

"Nadam se da se ovdje osjećate dobro, da ćete postići željene rezultate i da ćete svoje karijere razvijati u budućnosti. Želimo vam najbolji mogući uspjeh i da iz Banjaluke i Republike Srpske ponesete najbolje utiske koje možete ponijeti sa ovakvih takmičenja", istakao je Dodik, pozdravljajući sve sportiste i organizatore ovog događaja.

Među takmičarima su plivači iz Rusije - Evgenija Čikunova, Kliment Kolesnikov i Andrej Minakov, koji su stigli sa trenerom Sergejom Čepikom.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je Međunarodni plivački miting sportski događaj svjetskog ranga, te da je velika čast danas prisustvovati svečanom otvaranju.

Stanivuković je čestitao organizatorima plivačkog mitinga, ali i svim učesnicima kojima je poželio da danas postave nove rekorde.

"Oni koji danas budu najbolji imaju dobru normu za Olimpijske igre. Ovaj sportski događaj je svjetskog ranga i realizujemo ga u okviru obilježavanja Dana grada Banjaluka", rekao je Stanivuković.

On je poželio dobrodošlicu u Banjaluku svim takmičarima te izrazio želju da se osjećaju ugodno u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana