Borac srušio Vogošću: Eh, da je sredina sezone

Dejan Kondić
Borac srušio Vogošću: Eh, da je sredina sezone

BANjALUKA – Rukometaši Borca odigrali su još jednu dobru utakmicu. Banjalučani su u derbiju 24. kola u dvorani “Centar” i na oproštaju od svoje publike nadigrali ekipu Vogošće sa 26:24.

Izabranici Irfana Smajlagića mogu samo da žale što ovakvu formu nisu imali negdje na polovini sezone pa da se “potuku” za titulu. Ovako ostaje im bitka za trofej u Kupu BiH krajem maja.

“Crveno-plavi” su veliki favorit da dobiju organizaciju završnog turnira najmasovnijeg takmičenja. Međutim, da se vratimo na meč protiv Vogošće u kojem su Banjalučane do trijumfa vodili Vladan Đurđević i Nedim Hadžić sa po sedam golova. Posebno raspoložen bio je golman Nebojša Grahovac sa 15 odbrana.

- Čestitam Vogošći na velikoj borbi. Mislim da su sudije malo pokvarile derbi, jer su puštali nešto grublju igru. Gosti su došli rasterećeni, a tada su najopasniji. Međutim, bodovi se pišu i to je najvažnije za nas. Ekipa raste, sazrijeva. Pred nama su sad tri sedmice pauze, pa se okrećemo borbi za trofej u Kupu. Sad se moramo koncentrisati da zadržimo ovu formu - rekao je Grahovac.

Šef stručnog štaba Borca Irfan Smajlagić, smatra da je njegova ekipa imala kontrolu nad utakmicom iako rezultatski možda tako ne izgleda.

- Imali smo taj problem sa realizacijom u nekim momentima i da je to bilo na višem nivou i rezultat bi bio ubjedljiviji. Međutim, više smo bili fokusirani na brži ritam igre da vidimo kako igrači reaguju u takvoj situaciji. Normalno sa povećanom brzinom povećava se i broj grešaka, dolazi i do promašenih zicera, međutim, ono što smo zamislili to smo i realizovali – istakao je Smajlagić.

U ovom kolu značajnu pobjedu ostvarila je i ekipa Leotara koja je na domaćem parketu uz sjajnu partiju golmana Veselina Savovića došla do trijumfa nad Maglajem i tako su blizu novog plasmana u evropska takmičenja.

Rezultati 24. kola: Izviđač - Sloga 39:36, Leotar - Maglaj 35:26, Čapljina - Sloboda 28:42, Gračanica - Konjuh 39:34, Krivaja - Goražde 33:32. Slobodna je ekipa Hercegovine.

Plasman: Izviđač 40, Borac 33, Gračanica 29, Leotar 28, Sloboda 26, Vogošća 22, Krivaja 22, Konjuh 22, Sloga 18, Goražde 16, Maglaj 16, Hercegovina 14, Čapljina 2.

Baraž za SP

Na redu je pauza u šampionatu zbog utakmica baraža za Svjetsko prvenstvo 2025. godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj. Rival selekcije BiH biće Portugalija, a mečevi su na programu 9. i 12. maja. Na spisku selektora Damira Doborca od igrača Borca je samo desni bek Nedim Hadžić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana