Борац срушио Вогошћу: Ех, да је средина сезоне

Дејан Кондић
Борац срушио Вогошћу: Ех, да је средина сезоне

БАЊАЛУКА – Рукометаши Борца одиграли су још једну добру утакмицу. Бањалучани су у дербију 24. кола у дворани “Центар” и на опроштају од своје публике надиграли екипу Вогошће са 26:24.

Изабраници Ирфана Смајлагића могу само да жале што овакву форму нису имали негдје на половини сезоне па да се “потуку” за титулу. Овако остаје им битка за трофеј у Купу БиХ крајем маја.

“Црвено-плави” су велики фаворит да добију организацију завршног турнира најмасовнијег такмичења. Међутим, да се вратимо на меч против Вогошће у којем су Бањалучане до тријумфа водили Владан Ђурђевић и Недим Хаџић са по седам голова. Посебно расположен био је голман Небојша Граховац са 15 одбрана.

- Честитам Вогошћи на великој борби. Мислим да су судије мало поквариле дерби, јер су пуштали нешто грубљу игру. Гости су дошли растерећени, а тада су најопаснији. Међутим, бодови се пишу и то је најважније за нас. Екипа расте, сазријева. Пред нама су сад три седмице паузе, па се окрећемо борби за трофеј у Купу. Сад се морамо концентрисати да задржимо ову форму - рекао је Граховац.

Шеф стручног штаба Борца Ирфан Смајлагић, сматра да је његова екипа имала контролу над утакмицом иако резултатски можда тако не изгледа.

- Имали смо тај проблем са реализацијом у неким моментима и да је то било на вишем нивоу и резултат би био убједљивији. Међутим, више смо били фокусирани на бржи ритам игре да видимо како играчи реагују у таквој ситуацији. Нормално са повећаном брзином повећава се и број грешака, долази и до промашених зицера, међутим, оно што смо замислили то смо и реализовали – истакао је Смајлагић.

У овом колу значајну побједу остварила је и екипа Леотара која је на домаћем паркету уз сјајну партију голмана Веселина Савовића дошла до тријумфа над Маглајем и тако су близу новог пласмана у европска такмичења.

Резултати 24. кола: Извиђач - Слога 39:36, Леотар - Маглај 35:26, Чапљина - Слобода 28:42, Грачаница - Коњух 39:34, Криваја - Горажде 33:32. Слободна је екипа Херцеговине.

Пласман: Извиђач 40, Борац 33, Грачаница 29, Леотар 28, Слобода 26, Вогошћа 22, Криваја 22, Коњух 22, Слога 18, Горажде 16, Маглај 16, Херцеговина 14, Чапљина 2.

Бараж за СП

На реду је пауза у шампионату због утакмица баража за Свјетско првенство 2025. године у Хрватској, Данској и Норвешкој. Ривал селекције БиХ биће Португалија, а мечеви су на програму 9. и 12. маја. На списку селектора Дамира Доборца од играча Борца је само десни бек Недим Хаџић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана