Veljko Ražnatović ipak neće dobiti nacionalnu penziju, evo i zbog čega

GS
Veljko Ražnatović ipak neće dobiti nacionalnu penziju, evo i zbog čega

Srpski bokser Veljko Ražnatović napravio je veliki uspjeh, pošto je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u boksu koje se održavalo u Srbiji osvojio bronzanu medalju, i to nakon što pružio stvarno odlično izdanje.

Veljko Ražnatović je tako osvjetlao obraz sebi, ali i čitavoj naciji u srpskoj prestonici. Osim bronzane medalje, Veljko je osvojio i novčani iznos od 5.000 dolara, međutim, on je odlučio da to odbije.

Iako mu novac sljeduje kao nagrada, on je već rekao da će ga dati "onome kome više treba".

Ipak, u prvi mah se činilo da je Veljko za sebe zaradio i još jedan značajan benefit - nacionalnu penziju, koja bi u ovom trenutku iznosila jednu prosječnu zaradu u Srbiji iz decembra 2023. godine, odnosno 130.405 dinara bruto, iliti, 95.093 dinara neto, to neće biti slučaj.

Naime, pravo na nacionalnu penziju dobijaju sportisti koji su osvojili medalje na kontinentalnim takmičenjima u discplinama koje su olimpijski sport, a iako je boks na Olimpijskim igrama, kategorija u kojoj se borio Veljko Ražnatović - nije.

Zanimljivo, samo je Veljko Ražnatović iz Srbije bio van tog opsega, jer se jedino njegova kategorija ne takmiči na Olimpijskim igrama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana