ЖОК Гацко титула првака Српске

ГС
ЖОК Гацко титула првака Српске

На финалном одбојкашком турниру првенства Републике Српске у конкуренцији јуниорки који је протеклог викенда одржан у Гацку јуниорке ЖОК Гацко RD Swisslion су освојиле титулу првака Републике Српске.

На турниру су, поред домаћина, ЖОК Гацко RD Swisslion, учествовали и ЖОК Јахорина Пале, ОК Инова Бања Лука и ЖОК Радник Бијељина.

Јуниорке најуспјешнијег херцеговачког спортског колектива су ношене подршком публике оствариле побједе против ЖОК Радник од 3:0 и ЖОК Јахорина Пале од 3:1, док су у посљедњем мечу турнира послије велике борбе и пет одиграних сетова поражене од ОК Инова са 3:2. Поменути пораз није утицао на коначан пласман у коме су изабранице тренера Божа Антуновића и Горана Копривице сасвим заслужено заузеле прво мјесто.

У укупном пласману друго мјесто и сребрену медаљу су освојиле одбојкашице ЖОК Јахорина Пале док је треће мјесто припало ОК Инова. За најбољу одбојкашицу финалног турнира проглашена је коректор ЖОК Гацко RD Swisslion Јоавана Мастиловић.

Младе наде ЖОК Гацко RD Swisslion су овим оствариле и пласман на завршни турнир за првака Босне и Херцеговине који ће се одржати 25.05. и 26.05.2024., а на коме ће још учествовати и ЖОК Јахорина, као и ОК Центар ОРТ и ОК Нови Град Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана