Знате ли гдје се налази најдужи кружни ток на свијету?

ГС
Знате ли гдје се налази најдужи кружни ток на свијету?

Побједнички статус малезијском кружном току споре на острву Тринидад и Тобаго, који је смјештен у Карипском мору

Нећемо вас дуго држати у напетости, најдужим кружним током на свијету возићете ако се нађете у Путрајаџи у Малезији. Тај занимљиви комад саобраћајне инфраструктуре дугачак је рекордних 3.4 километра.

Прије 30 година премијер Махатир Мохамад најавио је амбициозан план грађења футуристичкога града смјештеног уз плантаже палминог уља. Тако је настао метрополис Путрајаџа, а у њему почасно мјесто држи рекордни једносмјерни кружни ток.

Е сад, побједнички статус малезијском кружном току споре на острву Тринидад и Тобаго, који је смјештен у Карипском мору.

Тамо тврде да је њихов кружни ток дужи и наводе његове димензије од 3.5 километара. Проблем је што бисте његов изглед могли повезати с кругом једно у случају да сте из математике, односно геометријских облика, у првом разреду основне школе имали стабилну јединицу те ако, на примјер, мислите да је фудбалска лопта правилна - коцка.

Овај кружни ток јест једносмјеран, али облик му је неправилан. Додајемо вам и његову фотографију па просудите сами заслужује ли наслов, преноси "Ревија ХАК".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана