Тузлак најстарији падобранац у Европи: У пет дана скочио 21 пут

ГС
Foto: Независне Новине

Ибрахим Калесић из Тузле у 88. години живота и даље скаче падобраном, а циљ му је тако наставити још десет година.

Он је званично најстарији падобранац у Европи.

Двоструки рекордер већ 70 година скаче падобраном, а забиљежио је већ 1.487 пута скок. Овај 88-годишњак недавно је у пет дана падобраном скочио чак 21 пут.

"Осјећам се супер, психички сам одморан и уживам у сјајном друштву", рекао је Калесић за Ројтерс током такмичења Para Challenge у падобранству у Бихаћу.

Каже да му је највећа жеља набавити свој властити падобран: "Ја сам пензионер без могућности да купим падобран, а волио бих имати један да могу тренирати своје ученике који би ме онда замијенили на такмичењима у скоковима".

Први је пут скочио прије више од 70 година, најстарији је падобранац у Европи који активно скаче и на томе не мисли стати.

"За падобранство мене веже једна изузетно велика љубав, то се не може описати која је то љубав. Многи се чуде да у мојим годинама, у 88. ја скачем, сензација", казао је Ибрахим за Дневник.хр.

Такође је открио да има једноставан рецепт за одржавање форме у његовим годинама.

"Падобранство је екстреман спорт и захтјева концентрацију. Да би се неко добро концентрисао, мора добро спавати, а да би се добро спавало треба имати чисту савјест да се никог није увриједило или повриједило, а онда се може спавати без ноћних мора и бити способан за скакање", изјавио је он за Ројтерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана