Тужан крај љубимца свих Југословени

Агенције
 Тужан крај љубимца свих Југословени
Тужан крај љубимца свих Југословени

Прије две године повратак култног бицикла Пони попраћен је великом медијском помпом. Међутим, та прича је, чини се, завршена.

БТЦ, један од два партнера из пројекта већ је дигао руке од Понија, а Горење које је у то вријеме рачунало да ће искористити бренд из социјализма, омиљен на простору бивше Југославије, за погон електричним мотором, наводно је пронашло купца за компанију Гор колеса, али не жели да открије о коме је ријеч.

Одустали од докапитализације Горење је компанију Гор колеса основао са 650.000 евра темељног капитала, након што је купио бранд Рог, преноси Пословни дневник из словеначких медија.

Горење је имало 61,5 одсто удијела у заједничкој компанији, док је БТЦ имао 38,5 одсто капитала. Крајем прошле године појавила се потреба за докапитализацијом, у чему БТЦ није учествовао, тако да је комапнија у 100-постотном власништву Горења. Прије тога, планирана је продаја Понија “с модерним карактеристикама” у Словенији, Хрватској и Србији.

Међутим, продаји нису помогле ни продајне акције великих трговаца попут Меркатора и Туша, јер су многи већ приликом представљања бицикла били сумњичави због цијене од 329 евра за основни модел, док је најскупља верзија стајала чак 789 евра.

То је узрок неуспјеха, тврде словеначки медији, јер на тржишту има пуно сличних бицикла по знатно нижој цијени.

А колико је уопште произведено Понија из Горења нису хтјели да одговоре..

Међутим, признали су да су одустали од најављених рокова.

“Није тачно да ћемо потпуно зауставити производњу Понија, она се и даље одвија у ограниченој мјери”, кажу из Горења.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана