Крвави туризам: Узгаја лавове за лов и позира са њиховим лешевима

Agencije
Крвави туризам: Узгаја лавове за лов и позира са њиховим лешевима

Дејвид Ват један је од најпознатијих свјетских лица у грозној индустрији због које је више од 1,7 милиона животиња заклано за забаву током ове деценије.

 

 

На интернет су доспјеле фотографије овог 72-годишњег Енглеза како позира поред лавице коју су туристи убили на њиховом туристичком аранжману са "Ндуном Сафаријем", у ком Ват ради као међународни менаџер продаје.

Стручњаци кажу да животиње које се узгајају за лов у затвореним просторијама нису старије од три или четири године, наводи "Мирор".

 

Фирма рекламира лов на лавице и младе мужјаке чава за које је речено да су "приступачни" и да је то најбољи "лов који ћете икада имати" и хвали се Ватовим "вишегодишњим искуством путовања и рада у Африци".

"Давид ćе са задовољством средити потребну папирологију како би вашу пушку довео у Јужну Африку и пружио вам детаљни водич", рекламира се ова фирма.

Фирма нуди 40 врста за лов, а накнаде за трофеје креćу се од 240 фунти за бабуне до 2.800 фунти за жирафу. Цене лавова, слонова, леопарда и носорога доступне су на упит.

Последњи трофеј дивљих лавова стигао је у Британију 2013. године. Од тада сви трофеји су лавови из заточеништва, показује Конвенција о међународној трговини угроженим врстама.

Стручњаци кажу да су лавови на локалитету Ндуна узгајани у заточеништву у тешко ограђених ранчевима.

"Лавови су у нетакнутом стању и не показују ниједно "хабање" на телу које би очекивали на дивљом лаву", рекла је Линда Парк, директорка организације "Воице фор лионс".

"Каква је то особа која убија са осмехом на лицу", запитао се Едвардо Гонсалвес, аутор "Тропхy Хунтерс Еxпосед, Инсиде тхе Биг Гаме Индустрy" и оснивач кампање за забрану трофејног лова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана