Безос, Маск, Закерберг и Гејтс заједно "лакши" за 25 милијарди

Г.С.
Безос, Маск, Закерберг и Гејтс заједно "лакши" за 25 милијарди

ЊУЈОРК - Најбогатији директори америчких Биг Тек компанија изгубили су заједно 25 милијарди долара свог нето богатства након распродаје технолошких акција у четвртак, према подацима које је прикупио ЦНБЦ.

Акције технолошких фирми у индексној корпи С&П 500 закључене су синоћ у минусу од 5,8 одсто, повукавши тржиште у "црвено".

Драматичан пад цена збрисао је неколико милијарди долара нето вредности неких од најбогатијих људи на свијету, чије је богатство последњих недјеља нарастало како су технолошке акције све више и више ишле у вис.

Акције Амазона су завршиле јучерашње трговање у паду од 4,63 посто, тако да је главни извршни директор Џеф Безос "краћи" за 9,0 милијарди долара нето богатства.

"Теслин" шеф Илон Маск је такође изгубио 9,0 милијарди долара, након што су његове акције пале за 9,02 процента, док је главном извршном директору Фејсбука Марку Закербергу пад акција од 3,76 одсто однео 4,0 милијарде долара.

Нето богатство бившег првог човека Мајкрософта Била Гејтса смањило се 3,0 милијарде долара, пошто су акције те компаније потонуле за 6,19 посто, наводи ЦНБЦ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана