Возили пијани у вријеме полицијског часа

ГС
Возили пијани у вријеме полицијског часа

БАЊАЛУКА - Припадници Полицијске станице Прњавор ухапсили су три лица чији су иницијали Д.М, М.П. и И.Д. због вожње под утицајем алкохола и кршења полицијског часа.

- Овим лицима су због почињених прекршаја уручени прекршајни налози - саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

И Градишка полиција издала је прекршајни налог Н.Р. који је такође возио пијан и није поштовао закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о забрани кретања.

Полицијски службеници су у Улици Бранка Ћопића у Прњавору синоћ у 21.35 часова контролисали и алкотестирали Д.М. и код њега утврдили 1,93 промила алкохола у крви.

М.П. је контролисан и алкотестиран у 22.05 часова у Улици Алексе Матића у Прњавору, приликом чега је код њега утврђено присуство 1,55 промила алкохола у крви, док је код И.Д. утврђено 2,36 промила алкохола у крви.

- И.Д. је контролисан у Улици магистрални пут у Прњавору у 22.54 часова - наведено је у саопштењу.

У саопштењу је наведено да је у протекла на 24 часа на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Бањалука санкционисано 16 лица због непоштовања закључка републичког Штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица којом је забрањено кретање лица са навршених 65 година живота и више, као и забране кретање свим лицима на јавним површинама од 20.00 до 5.00 часова.

Из Полицијске управе Градишка, саопштено је да је Н.П. санкционисан синоћ око 20.30 часова када је затечен на подручју град Градишка да управља путничким аутомобилом, а извршеном контролом утврђено је присуство алкохола у организму од 1,43 промила алкохола у крви.

Том лицу издат је прекршајни налог по основу чланова Закона о јавном реду и миру Српске и Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ.

И Полицијска управа Градишка апеловала је да грађани поштују закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Републици Српској, којим се прописује ванредна мјера у циљу превенције ширења болсти узроковане вирусом корона на територији Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана