Вулић: Предложена резолуција нема ни пословничко, ни уставно упориште

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Некоректно је уврштавање на дневни ред данашње сједнице Приједлога резолуције о праву на слободу изражавања у БиХ у складу са европским стандардима којом се осуђује усвајање Закона о измјенама и допунама Кривичног закона Републике Српске, рекла је шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да је .

Вулићева је оцијенила да је ово континуиран покушај рушења институција Републике Српске и да предложена резолуција нема ни пословничко, нити уставно упориште.

“То је дошло на дневни ред јер немамо већину у Колегијуму. Ово је крајње некоректно и безобразлук”, рекла је Вулићева новинарима у Сарајеву.

Она је напоменула да ово није начин пословне сарадње која је договорена.

“Ако ће они овако да урнишу наше институције, онда ћемо и ми промијенити начин рада, почећемо и ми са резолуцијама, и то са много озбиљнијим темама”, поручила је Вулићева.

Она је рекла да је Приједлог измјена закона о спорту, који је добио два негативна мишљења Уставноправне комисије, био покушај преношења надлежности Републике Српске на ниво БиХ.

“(Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис) Звиздић хоће БиХ под једном капом. Он, као и већина Бошњака тежи за исламском БиХ. Они би нашој ђеци да одређују гђе и како ће тренирати и у којим репрезентацијама ће играти”, констатовала је Вулићева.

Вулићева је нагласила да Република Српска има институције које воде рачуна о спортистима и то ће наставити.

Она је рекла да се и у вези са допунама Кривичног закона БиХ које су данас на дневном реду сједнице “испод жита покшава наметнути преношење надлежности”.

“Покушавају да нам наметну да нам сутра кроје судбину и да нас стављају у казамате по свом суду, да наметну да су само Срби за све криви кроз историју, а да Бошњаци нису криви ни за шта. Сви знамо да су Срби страдалнички народ у посљедњем рату, што нисмо могли да докажемо, због накардних прописа које је наметнула међународна заједница и политичко Сарајево”, рекла је Вулићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана