Вучуревић напустио ПДП: Странка годинама није што је била

ГС
Вучуревић напустио ПДП: Странка годинама није што је била

ТРЕБИЊЕ – Некадашњи високи функционер ПДП-а у Требињу Славко Вучуревић саопштио је данас да након 18 година иступа из те странке.

Вучуревић је истакао да „ПДП годинама није што је био“, додавши да партијом руководе они који су имали најслабији изборни резултат.

- Бранислав Бореновић и Игор Црнадак манипулишу чланством. Од данас ће 150 чланова престати да буду чланови ПДП-а - рекао је Вучуревић, пренио је РТРС.

Вучуревић је истакао да је „ПДП под руководством Бореновића одступио од свих изворних принципа од оснивања странке“.

- Због тога су многи угледни људи напустили странку. Данашњи врх ПДП-а не може се назвати странком - поручио је Вучуревић.

Тврди да има сазнања о „прању“ више десетина милиона евра, позивајући судске органе да „покрену истрагу о бројним криминалним радњама у ПДП-у“.

Он је оптужио руководство ПДП-а и за узимање огромних сума новца за одређене позиције, наводећи да поједини чланови руководства имају станове у Великој Британији.

Вучуревић је нагласио да су „уништени одбори странака који су били најбољи, у Градишци, Требињу и Палама“.

Према његовим ријечима, „„притисак на ПДП у Требињу је само дио њихове познате кампање коју су водили и у прошлим временима“.

-На тај начин је смијењен човјек у Градишци, сада раде то у Приједору, Палама и Требињу, а то су најбољи одбори ПДП-а - нагласио је Вучуревић.

Он је истакао да сада ПДП-ом руководе они који су имали најгори резултат, попут Бранислава Бореновића и Игора Црнатка, предсједника и потпредсједника ПДП-а.

-Какви су у Бањалуци довољан је податак да никада нису смјели да ставе своје име за градоначелника Бањалуке, а сви живе у Бањалуци и у политици су годинама. Али зато знају успјешно манипулисати новцем свих општинских и градских одбора - навео је Вучуревић.

Вучуревић је на конференцији за новинаре нагласио да су трзавице са руководством ПДП-а почеле још 2016. године у кампањи пред локалне изборе, јавила је Срна.

-И данас су у врху ПДП-а велика превирања, посланички клуб у Народној скупштини Републике Српске није јединствен - рекао је Вучуревић и додао да ће даљи политички рад наставити као одборник опозиције у требињској Скупштини.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана