Vučurević napustio PDP: Stranka godinama nije što je bila

GS
Vučurević napustio PDP: Stranka godinama nije što je bila

TREBINjE – Nekadašnji visoki funkcioner PDP-a u Trebinju Slavko Vučurević saopštio je danas da nakon 18 godina istupa iz te stranke.

Vučurević je istakao da „PDP godinama nije što je bio“, dodavši da partijom rukovode oni koji su imali najslabiji izborni rezultat.

- Branislav Borenović i Igor Crnadak manipulišu članstvom. Od danas će 150 članova prestati da budu članovi PDP-a - rekao je Vučurević, prenio je RTRS.

Vučurević je istakao da je „PDP pod rukovodstvom Borenovića odstupio od svih izvornih principa od osnivanja stranke“.

- Zbog toga su mnogi ugledni ljudi napustili stranku. Današnji vrh PDP-a ne može se nazvati strankom - poručio je Vučurević.

Tvrdi da ima saznanja o „pranju“ više desetina miliona evra, pozivajući sudske organe da „pokrenu istragu o brojnim kriminalnim radnjama u PDP-u“.

On je optužio rukovodstvo PDP-a i za uzimanje ogromnih suma novca za određene pozicije, navodeći da pojedini članovi rukovodstva imaju stanove u Velikoj Britaniji.

Vučurević je naglasio da su „uništeni odbori stranaka koji su bili najbolji, u Gradišci, Trebinju i Palama“.

Prema njegovim riječima, „„pritisak na PDP u Trebinju je samo dio njihove poznate kampanje koju su vodili i u prošlim vremenima“.

-Na taj način je smijenjen čovjek u Gradišci, sada rade to u Prijedoru, Palama i Trebinju, a to su najbolji odbori PDP-a - naglasio je Vučurević.

On je istakao da sada PDP-om rukovode oni koji su imali najgori rezultat, poput Branislava Borenovića i Igora Crnatka, predsjednika i potpredsjednika PDP-a.

-Kakvi su u Banjaluci dovoljan je podatak da nikada nisu smjeli da stave svoje ime za gradonačelnika Banjaluke, a svi žive u Banjaluci i u politici su godinama. Ali zato znaju uspješno manipulisati novcem svih opštinskih i gradskih odbora - naveo je Vučurević.

Vučurević je na konferenciji za novinare naglasio da su trzavice sa rukovodstvom PDP-a počele još 2016. godine u kampanji pred lokalne izbore, javila je Srna.

-I danas su u vrhu PDP-a velika previranja, poslanički klub u Narodnoj skupštini Republike Srpske nije jedinstven - rekao je Vučurević i dodao da će dalji politički rad nastaviti kao odbornik opozicije u trebinjskoj Skupštini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana