Украо дипломатски ауди и изазвао несрећу

Сања Амиџић
Украо дипломатски ауди и изазвао несрећу

Источно Сарајево - Полиција трага за возачем "аудија А8", дипломатских регистарских ознака, који је проузроковао саобраћајну несрећу код Пала, а потом побјегао са лица мјеста. У несрећи је лакше повријеђено пет лица.

"Ауди" се сударио са "шкодом октавијом" за чијим воланом је био држављанин Србије С. М. и "пасатом" којим је управљао Ш. П. из Горажда.

Несрећа се догодила у недјељу око 18.30 часова. Како сазнајемо, сви повријеђени били су путници у "пасату". Након љекарског прегледа установљене су им лакше повреде.

Према незваничним информацијама, до ове саобраћајке је дошло након што је возач "аудија" претичући на пуној линији "шкоду" ударио у "пасат" који је долазио из супротног смјера а потом се одбио и закачио "шкоду". Од силине удара "пасат" се преврнуо на кров.

Извор близак истрази казао је да је полицијском контролом утврђено да је власник спорног "аудија" М. Л. Х. из Сарајева.

- Поменуто лице јуче је пријавило полицији Кантона Сарајево да му је у том граду наводно дан раније украден "ауди А8" - казао је извор близак истрази.

Ко је у тренутку несреће управљао "аудијем", до закључења овог броја "Гласа Српске" није откривено.

У Центру јавне безбједности Источно Сарајево кратко су рекли да је полиција обавила увиђај након чега су наставили истрагу с циљем утврђивања идентитета возача и узрока ове саобраћајне несреће. 

Да су се сличне несреће у којима учествују возила са дипломатским таблицама дешавале и раније, говори податак да је у априлу ове године у судару аутомобила са ознаком "ЦД" и такси возила у Сарајеву повријеђено дијете. Малишан се у тренутку несреће налазио у службеном аутомобилу са румунским регистарским ознакама. Осим ове несреће, лани су у сарајевском насељу Долац Малта повријеђена два пјешака када их је ударио џип са дипломатским таблицама.

Незабиљежен случај

Према досадашњим информацијама на подручју БиХ у скорије вријеме није забиљежена крађа возила са дипломатским регистарским ознакама. Иако су то возила која на путевима БиХ имају предност у односу на друге учеснике у саобраћају и ријетко их контролишу, лопови ипак у крађама заобилазе такве аутомобиле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана